EM håndbold

Nyegaard er ikke i tvivl: - De to er kampens spillere

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard uddeler karakterer til de danske spillere efter sejren over Slovenien.

Det var en velgennemført landskamp af Danmark, hvor jeg havde fornemmelsen af, at Danmark var i fuld kontrol.

Der var så meget struktur og så meget dynamik på det danske hold, at det kun var et spørgsmål om tid, før slovenerne var kørt møre.

Defensiven blev forbedret i de første 15-20 minutter af anden halvleg, hvor der kom styr på de centrale forsvarspladser, og hvor Danmark kom foran med syv mål og havde initiativet efter 47 minutter.

Der skal tryk på holdindsats efter en god start, men når vi kigger på Mie Højlund, Mette Tranborg og Louise Burgaard, så mangler der noget i spillet, for at de for alvor kommer i gang.

Jeg kan godt lide, at Danmark fik bredde i målscoringerne, og at fløjene var så godt med, som de var, så der blev rum til stregspillet og gennembruddet. Der var skønhedsfejl, og det hører med i bedømmelsen, at Slovenien ikke er en walkover-nation. Det vidste danskerne også godt.

Danmark havde initiativet og var aldrig truet. Det var solidt og fungerede godt.

Bent Nyegaards karakterer til de danske spillere

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Sandra Toft

  Målvogter

  Sandra Toft stod med en redningsprocent på 29. Hun var ikke helt skarp fra starten, og hendes klubkammerat fra Brest, Ana Gros, havde overtaget i begyndelsen. Hun var ikke så skarp på langskuddene, men de ni redninger, hun havde, kom på nærskuddene fra stregen og fløjene. Det var en jævn præstation fra Sandra Toft, og det giver et tre-tal.

  3
 • Althea Reinhardt

  Målvogter

  Ikke nok tid på banen til at få en bedømmelse. Hun kom ind på ét straffekast, som hun så også tog.

  UB
 • Kathrine Heindahl

  Stregspiller

  Hun spillede 41 minutter og lavede to mål på to forsøg. Heindahl var i problemer i midterseksionen med Rikke Iversen i første halvleg. Det blev bedre og mere afklaret i anden halvleg, og det var Heindahl, der var med til at sømme det sammen. I første halvleg blev hun sat et par gange, hvor hun missede nogle retningsskift.

  4
 • Rikke Iversen

  Stregspiller

  Hun spillede 25 minutter og var i vaskeligheder. Sammenhængskraften med Heindahl var bedre i anden halvleg, hvor hun også kom på måltavlen én enkelt gang.

  3
 • Majbritt Toft Hansen

  Stregspiller

  Kom ikke på banen.

  UB
 • Trine Østergaard

  Fløjspiller / Kampens spiller

  Der var 11 fløjscoringer fra Lærke Nolsøe og Trine Østergaard i hele kampen. De to er kampens spillere.

  Det er længe siden, jeg har set 11 scoringer registreret fra de to fløje. Og det skete i det etablerede angrebsspil og ikke kun i kontrafasen. Det var en fornøjelse at se de to i aktion. Begge to var også forsvarsmæssigt dygtige og dækkede godt op.

  5
 • Lærke Nolsøe

  Fløjspiller / Kampens spiller

   

  Nolsøe var meget årvagen, fordi hun brød slovenernes angrebsspil tre gange.

  Fløjspillet var noget af det, som Jesper Jensen satsede på, og det var også fremherskende i dag, at Danmark fik bredden af banen med.

  Nolsøe scorede seks af Danmarks mål og imponerede.

  5
 • Andrea Hansen

  Fløjspiller

  Fik ikke nok tid på banen til at få bedømmelse - også selvom hun scorede sit debutmål ved en slutrunde.

  UB
 • Mette Tranborg

  Bagspiller

  Hun blev for passiv, og hun scorede ét mål. Hun lavede et par tekniske fejl og var ikke sikkerheden selv i sit forsvarsspil endnu. Der manglede lidt mere galskab – især i angrebsspillet hos Mette Tranborg. Og derfor et to-tal.

  2
 • Louise Burgaard

  Bagspiller

  Louise Burgaard havde svært ved at få angrebsspillet sat ordentligt sammen. Timingen i hendes løb og afstanden til forsvaret stemmede ikke overens. Ind imellem kom hun til at holde fat i bolden for længe. Det var ikke rigtigt i sync. I forsvarsperioderne var hun heller ikke helt sikker i sine vurderinger.

  2
 • Mia Rej

  Bagspiller

  Hun var den genenmgående angrebsfigur. Det gjorde hun rigitg, rigtig godt. Hun lavede to mål på to skud og havde én assist og én teknisk fejl. Der var så meget drev og gode vurderinger, at hun får et fem-tal

  5
 • Laura Damgaard

  Bagspiller

  Fik kun få minutter på banen.

  UB
 • Anne Mette Hansen

  Bagspiller

  Det var en af hendes bedste landskampe. Hun scorede tre mål på tre og spillede 33 minutter. Hun var rigtig, rigtig dygtig i sine vurderinger. Var direkte i sin spilfacon og faldt godt ind i angrebspillet og dækkede godt op. Efter en periode, hvor hun ikke fandt formen på landsholdet, var det her en forandring. Det var rigtig godt for landsholdet.

  5
 • Line Haugsted

  Bagspiller

  Hun var den gennemgående forsvarsfigur. Hun dækkede for det meste den ene treer-position. Hun får karakteren for en god præsation med gode parader. Der var et par fejlvurderinger i forhold til sidekammeraten, men havde stadig godt med drev i kontrafasen. Hun lavede to mål på fem forsøg, og det var ikke godt nok. Men hvis hun lærer at finde den rigitge afstand og ikke kommer så tæt på forsvaret i kontraløbet, bliver hun farligere og en endnu større gevist, end hun er i forvejen.

  4
 • Kristina Jørgensen

  Bagspiller

  Hun lavede fem mål på ni forsøg og havde fire assist og tre tekniske fejl. Det summerer meget godt op, hvordan hendes præstation var. Hun startede kampen rigtig, rigtig godt og havde styr på overtalsspillet, men så kom der lige et par relativt store fejlvurderinger. Et par gange kom hun også i store forsvarsproblemer, men en rigtig god landskamp fra hende.

  4
 • Mie Højlund

  Bagspiller

  Hun fik ni minutter og 16 sekunder på banen, men ikke nok til bedømmelse.

  UB
 • Jesper Jensen

  Landstræner

  Det var en rigtig, rigtig flot mesterskabsdebut til Jesper Jensen. Han fik brugt rigtig mange spillere. Det er selvfølgelig en kvalitet, men det hænger også godt sammen. Men når der var en problematik med eksempelvis de to treere i forsvaret i første halvleg, blev det rettet til anden halvleg med mere dynamik og bevægelse. Så er det lykkedes at få sat en angrebsstruktur op, så Danmark spiller bredt i banen. Derfor er fløjene også kampens spillere. Det skal han have cadeau for. Der så ud til at være styr på tingene i de fleste elementer af spillet.

  5