EM håndbold

Quiz dig gennem EM-historien

I december er Danmark vært for EM i kvindehåndbold for fjerde gang. Men hvordan er det nu, det er gået siden den første slutrunde i 1994?

På få måneder har Jesper Jensen fået optimismen til at boble på og omkring det danske landshold.

Inden EM på hjemmebane står opmuntringerne ligefrem i kø, så man også i dagstimerne kan tillade sig at drømme om et dansk landshold med fordums styrke.

Historisk har Danmark været en af de mest dominerende nationer i kvindehåndbold. Det finder du hurtigt ud af i quizzen her, der rummer et spørgsmål fra hver af de 13 første EM-slutrunder.

Alle EM-kampene sendes direkte på enten TV 2, TV 2 SPORT eller TV 2 PLAY fra den 3. december.

Danmark spiller premierekamp fredag den 4. december mod Slovenien. Se hele sendeplanen her.

Husker du EM-historien?

 1. Det var svært at spille håndbold på det glatte gulv.

  Danmark vandt historiens første EM i 1994, hvor spillerne skøjtede rundt på et ualmindelig glat tv-gulv. Hvad gjorde landstræner Ulrik Wilbek inden finalen mod værtsnationen Tyskland?

  Du har 0 rigtige

 2. Anja Andersen jubler efter en scoring mod Kroatien.

  I 1996 vandt Danmark endnu engang guld. På vejen til finalen på hjemmebane brillerede Anja Andersen med en helt særlig scoring mod Kroatien. Hvad gjorde hun?

 3. Kjersti Grini bryder gennem det danske forsvar.

  I 1998 vandt Norge EM for første gang efter en sejr over Danmark i finalen. Hvor mange EM-slutrunder har Norge vundet i alt?

 4. Agnes Farkas var en stor profil i 2000.

  EM 2000 blev den første slutrunde uden medaljer til et skandinavisk hold. Hvem vandt turneringen?

 5. Jan Pytlick får en lufttur efter finalesejren over Norge.

  Danmark var vært igen i 2002, hvor turneringen var udvidet til 16 hold. Hvem kunne ud over en guldmedalje glæde sig over titlen som turneringens bedste spiller?

 6. Josephine Touray viser sin sølvmedalje frem efter finalenederlaget.

  For femte gang i seks EM-slutrunder nåede Danmark finalen i 2004 - den seneste finale med dansk deltagelse. Hvem vandt guld?

 7. EM 2006 var ikke nogen succes for Danmark.

  I 2006 nåede Danmark et lavpunkt, der faktisk blev gentaget to år senere. Hvilken placering fik Danmark?

 8. Jan Pytlick bad en spiller rejse hjem under EM 2008.

  Under EM 2008 forlod en spiller den danske lejr. Først gik historien på, at hun savnede sin datter. Senere fortalte hun, at hun blev bedt om at rejse, fordi hun var usikker på sin landsholdsfremtid. Hvem forlod EM i utide??

 9. Sverige jubler under EM 2010.

  I 2010 vandt Norge for fjerde gang i træk, mens Danmark måtte nøjes med fjerdepladsen. Sverige leverede den hidtil bedste præstation. Hvordan gik det?

 10. Montenegro slog Norge i finalen.

  Serbien blev udråbt som EM-vært i juni 2012, hvor Montenegro vandt for første gang, fordi Holland trak sig som arrangør. Hvordan blev Holland straffet økonomisk?

 11. Linn-Kristin Riegelhuth.

  I 2014 vandt Linn-Kristin Riegelhuth og Karoline Breivang guld med Norge, og med den triumf deler de stadig førstepladsen over spillere med flest guldmedaljer sammen med Kari Aalvik Grimsbø. Hvor mange EM-titler har de vundet?

 12. Klavs Bruun Jørgensen førte Danmark til det bedste EM-resultat siden 2010.

  Norge genvandt EM i 2016, hvor Danmark formåede at spille sig i semifinalen for første gang siden 2010. Hvordan reagerede landstræner Klavs Bruun på sidelinjen, da Danmark gik videre til semifinalen?

 13. Frankrig vandt EM 2018 på hjemmebane.

  I 2018 vandt Frankrig for første gang EM - tilmed i nationens første finale. Hvor mange lande kan prale af at være ubesejret i EM-finalen??