EM håndbold

- Vi ved, hvordan vi kan gøre ondt på Danmark, siger dansk træner

I selskab med Randers HK's cheftræner, Niels Agesen, skal Kim Rasmussen og det montenegrinske landshold forsøge at gøre det onde ved Danmark.

Når Danmark og Montenegro brager sammen på halgulvet i Herning, bliver det med danske trænere på hver sin halvdel uden for stregerne.

Montenegrinerne har inden den kommende slutrunde lavet en aftale med de to danske trænere Niels Agesen og Kim Rasmussen. Det giver holdet fra Balkan en helt særlig fordel, når de i det indledende gruppespil skal forsøge at spænde ben for Jesper Jensens danske landsholdsmaskine.

- Vi har naturligvis en masse insiderviden om de danske spillere, og vi ved, hvordan vi kan gøre ondt på dem, fortæller Kim Rasmussen, der er ansat som landstræner, mens Niels Agesen primært skal hjælpe til med videoanalyser og taktisk sparring.

Samtidig slår han fast, at det i sidste ende er spillernes ansvar at levere inde på banen. For alle de idéer og taktiske tanker, Kim Rasmussen og Niels Agesen har, vil ikke nødvendigvis lykkes, når først kampen er i gang.

- Vores spillere kender jo ikke de danske spillere på samme måde, som Niels og jeg gør. Så det er ikke muligt at forberede dem fuldstændigt på spillernes enkelte kvaliteter. Vi kan jo ikke selv gå ind og spille kampen, griner han.

Det er helt fantastisk at få en kapacitet som ham ind

Kim Rasmussen, landstræner for Montenegro

Har kendt hinanden i lang tid

For lidt over en uge siden blev Kim Rasmussen ansat som landstræner for montenegrinerne efter fyringen af svenske Per Johansson, og mandag tilsluttede Randers HK's cheftræner, Niels Agesen, sig så Montenegros trænerledelse.

En tilføjelse, som Kim Rasmussen priser sig lykkelig for.

- Jeg har kendt Niels i lang tid, og vi har tit talt om, at det kunne være sjovt at arbejde sammen på et tidspunkt.

- Han er virkelig dygtig på rigtig mange parametre. Og det er helt fantastisk at få en kapacitet som ham ind, lyder det.

Som Randers HK også skrev på sin hjemmeside mandag, bliver Agesens primære ansvar at vise de montenegrinske spillere analyser på video.

- Men i fællesskab kommer vi også til at lave de taktiske oplæg, og her kommer han helt sikkert til at supplere mig med hans grundighed, fortæller Kim Rasmussen.

Vi ved jo ikke, om det ender i et stort cirkus

Kim Rasmussen, landstræner for Montenegro

Bekymret for coronavirus

Inden det blev officielt, at Danmark påtog sig det fulde værtsskab ved EM, var spørgsmålene mange.

Coronapandemien har nemlig gjort det hele svært og uforudsigeligt.

Selv har Kim Rasmussen været involveret i en turbulent periode i sin polske klub MKS Lublin, hvor klubben blev tvunget til at spille kampe, selvom samtlige spillere på holdet var fysisk overbelastede med følgevirkninger fra coronavirus.

Og at det rumænske landshold ankom til Danmark med et positivt coronatilfælde tirsdag, vækker en smule bekymring hos landstræneren.

- Vi ved jo ikke, om det ender i et stort cirkus, og vi kan ikke rigtig forudse, hvordan det kommer til at være, fordi det hele er så anderledes. Allerede nu er Rumænien jo i store problemer, fortæller han.

Men Kim Rasmussen vælger dog at fokusere på det, han selv har kontrol over. Det sportslige og præstationerne på halgulvet.

- Med årene har jeg lært at bruge energi på det, jeg kan gøre noget ved. Og jeg har ikke kontrol over virussen. Får vi positive tests, så får vi positive tests. Og så tager vi den derfra, siger han.

Kim Rasmussen får også hjælp af et velkendt ansigt i dansk håndbold. Hans nærmeste assistent bliver således den tidligere Slagelse- og Viborg-stjerne Bojana Popovic.

Montenegro og Danmark møder hinanden 6. december 20:30 i Gruppe A. Se hele kampprogrammet her.