EM håndbold

Fans gav hende et lift til Danmark, da hun grædende forlod VM

Rikke Iversen rejste med til VM i 2017, men hun nåede aldrig at blive indskrevet i truppen, inden hun blev sendt hjem. Fredag fik hun EM-debut.

Klokken var 02.00 om natten, da en bil parkerede foran Das 53 Grad Hotel - Kolbs-Meerblick Hotel.

Rikke Iversen og Kristina 'Mulle' Kristiansen satte sig ind. Begge med tårer i øjnene.

De havde fået fans fra Nykøbing Falster Håndbold til vende tilbage til Oldenburg for at give de to landsholdsspillere et lift hjem til Danmark.

Knap var bilen kommet tilbage på Autobahn, før Iversen og Kristiansen igen begyndte at græde. VM i 2017 var slut. For dem.

- Jeg tror, vi tudede den første time, eller sådan noget – begge to. Vi var utrøstelige, og heldigvis er de NFH-fans fantastiske, omsorgsfulde og har fuld forståelse, så det var rart at komme hjem. Der var ingen af os, der havde lyst til at blive og sove natten over.

- Der var ikke lige lagt en plan for, hvordan vi kom hjem. Så vi kunne lige så godt finde transportmulighed hurtigst muligt, fortæller Rikke Iversen til TV 2 SPORT i dag om episoden.

Det var forfærdeligt for mig i det her mesterskab

Rikke Iversen

Fast plads på tribunen

Det pludselige exit fra hotellet kom blot fire timer efter, Danmark havde spillet sin sidste gruppekamp.

Her havde Rikke Iversen ligesom i de andre gruppekampe siddet på tribunen.

Selvom hun var taget med til VM i Tyskland og trænede med de andre danske spillere, havde daværende landstræner Klavs Bruun Jørgensen valgt ikke at indlemme hende i truppen.

I stedet lod han en plads være åben fra slutrundens start. Han afventede status på stamspillerne Trine Østergaard og Stine Bodholdt, som begge var skadet op til slutrunden.

Rikke Iversen forud for EM i 2020.

Så de tre første gruppekampe spillede Danmark kun med 15 spillere i truppen, selvom Rikke Iversen var klar. Til fjerde gruppekamp var det i stedet en nu skadesfri Trine Østergaard, som blev skrevet ind.

Bodholdt blev pludselig også klar, selvom hun inden slutrunden havde meldt afbud. Derfor valgte Klavs Bruun Jørgensen at skifte Kristina 'Mulle' Kristiansen ud af truppen og erstatte hende med Bodholdt efter sidste kamp i gruppen.

Overvejede landsholdsfremtid

Både Kristiansen og Iversen blev sendt hjem, hvor sidstnævnte aldrig nåede at være med i truppen og få sin slutrundedebut. Når hun tænker tilbage på VM i 2017, er det derfor med ærgrelse.

- Jeg er ked af og mega sur og skuffet over, at jeg ikke fik lov til at bevise, at jeg kunne være en del af den her trup.

- Jeg skulle også bruge lang tid på at overveje, hvordan jeg havde det med landsholdet, om jeg syntes, det var sjovt at være en del af det, for det var en hård oplevelse. Det var forfærdeligt for mig i det her mesterskab at sidde på sidelinjen og ikke træde ind med de andre piger.

- Jeg tror ikke, der er nogen, der ville have syntes, at det var en fed oplevelse ikke at kunne være med på samme måde. Man er jo en del af holdet, du træner det samme, du er med til al optakten, men når de så står og synger nationalsang, og man selv står på tribunen, så føler man sig stadig som den ekstra mand, fortæller hun.

Forløsning tre år efter

Rikke Iversen valgte dog landsholdet til, og tre år senere kom forløsningen.

Fredag fik hun mere end 25 minutter på banen og scorede et mål, da Danmark fik den perfekte start på EM med en 30-23-sejr over Slovenien.

Hun sørger samtidig for, at Iversen-familien endnu engang er repræsenteret ved en slutrunde.

For søsteren Sarah Iversen, som har været en fast del af landsholdet de senere år, er gravid og misser EM på hjemmebane.