EM håndbold

Sloveniens stjerne blev overrasket og lidt sur, da hun så Toft varme op

Sloveniens største stjerne, Ana Gros, forventede ikke, at Sandra Toft ville blive klar til EM-premieren.

Som holdkammerater i Brest og gode venner er det ikke så sært, at de to EM-rivaler havde kontakt til hinanden før premieren ved mesterskabet.

Både Ana Gros og Sandra Toft havde døjet med småskader op til kampen, og førstenævnte fik sig lidt af en overraskelse, da holdene skulle varme op i Boxen.

- Vi troede ikke, hun kunne spille. Vi forberedte os på det. Jeg kender hende og ved, at hun vil gøre alt for at spille, selvom hun har store smerter. Vi håbede i al hemmelighed, at hun ikke skulle spille, siger Ana Gros til TV 2 SPORT.

Misforstod engelsk

Ifølge Sandra Toft er der tale om en misforståelse og ikke en hvid løgn til EM-rivalen.

- Jeg havde vist fortalt hende en lille smule, at jeg ikke skulle spille den her kamp, siger Sandra Toft.

- Det var ikke bevidst. Jeg tror, hun lidt havde misforstået mit engelske. Sådan er det. Det var lidt sjovt, da hun så mig varme op.

- Hun rystede bare på hovedet og sagde: ”Du skal ikke spille det her mesterskab.” Og så var hun bare lidt sur, siger Toft med et smil.

Gros er blandt verdens bedste højrebacks og en solid skytte.

Øver utallige straffekast sammen

Samtidig tager hun straffekast, og det er noget, hun og Toft bruger rigtig meget tid på - sammen - i Brest.

Et kvarter inde i kampen fik de så en direkte duel med syv meter mellem sig. Den duel vandt danskeren, da Ana Gros bragede bolden på overliggeren.

- Jeg havde gået og tænkt på, at til træning er der ét straffekast, jeg meget, meget sjældent tager, og det er, når hun skyder oppe i det venstre hjørne. Det var lidt det, jeg håbede på, hun ville gøre siger Toft.

Og ganske rigtigt.

Ana Gros og Sandra Toft er holdkammerater i Brest. Fredag stod de over for hinanden i direkte duel ved EM. Video: Bo Bentsen

Danmark sad på langt størstedelen af kampen og endte med en overbevisende sejr på 30-23.

- Hver gang vi kom tæt på, lavede vi fejl eller brændte store chancer. Det var hele tiden svært at komme tilbage, for det er et godt hold. De skiftede meget ud og løb meget, så det var svært at følge med, siger Ana Gros, mens hendes danske holdkammerat var svært tilfreds med premieren.

- Åbningskampene er altid lidt svære. Der er lidt ekstra nerver på, og vi var lidt usikre på, hvad Slovenien kom med, så den her sejr betyder rigtig meget.

Næste opgave for Danmark er Montenegro søndag, hvor Slovenien skal op mod Frankrig.