EM håndbold

Serbisk stjerne er sur og skuffet over udtalelse fra TV 2-ekspert

Kristina Liscevic havde en skarp besked at aflevere til TV 2 SPORTs håndboldekspert, Bent Nyegaard, efter Serbiens sejr over Holland lørdag aften.

- Åh, så det er TV 2?

Sådan indledte den serbiske spiller Kristina Liscevic sit interview med TV 2 SPORT efter Serbiens sejr over Holland lørdag aften.

Og allerede her stod det klart, at den serbiske playmaker havde en klar agenda med interviewet. TV 2 SPORTs håndboldekspert, Bent Nyegaard, skulle tilsyneladende have en besked fra Liscevic og resten af det serbiske landshold, efter han fredag udtalte, at Serbien på grund af smittespredning burde sendes hjem fra EM.

- For at være helt ærlig har jeg været meget vred og meget skuffet. Jeg ved godt, at folk ser serbere som mennesker, der snyder og gør slemme ting. Men Serbien vil aldrig snyde, når det drejer sig om sundhed, siger Kristina Liscevic og fortsætter:

- For det andet vil jeg gerne takke Bent, for han gav os meget, meget, meget stor motivation til kampen i dag.

- For når nogen omtaler vores land på en dårlig måde, så giver vi os absolut 1 million procent for at bevise, at det ikke er sandt, og at vi ikke er, som folk tror. Vi er normale mennesker, som også elsker håndbold og vil repræsentere vores land på den bedst mulige måde.

Interviewet med Kristina Liscevic fandt sted i minutterne efter Serbiens sejr over Holland sent lørdag aften.

TV 2-ekspert ønskede Serbien ekskluderet

Svadaen fra den serbiske profil kom efter en udtalelse, som Bent Nyegaard leverede fredag i forbindelse med nyheden om, at Serbien havde fået testet en spiller positiv med coronavirus inde i den røde boble ved EM-slutrunden i Kolding.

Dermed havde Serbien fået konstateret to spillere positive med covid-19 efter ankomsten til Danmark. Et faktum, som Bent Nyegaard reagerede skarpt på:

- Når smitten nu har spredt sig på det serbiske hold, så skal de udelukkes fra EM. Det drejer sig om rettidig omhu. Jeg tror også, det bliver den beslutning, EHF kommer frem til. De kan ikke risikere en smittekæde, sagde Bent Nyegaard fredag.

Og den udtalelse tog Kristina Liscevic altså så ilde op, at hun et døgn senere besluttede sig for at svare håndboldeksperten igen.

Men det var jo ikke en kritik mod Serbien som sådan, men mere en opfordring til arrangørerne?

- Ja, det forstår jeg godt. Men Rumænien havde også et positivt tilfælde og fik lov at blive i turneringen. Jeg synes også, vi har ret til at blive. Vi har fået taget rigtig mange tests, og jeg har fem negative prøver i træk. Hvorfor skulle jeg ikke have ret til at spille, spørger Kristina Liscevic retorisk.

Forskel på Serbien og Rumænien

Bent Nyegaard slår fast, at hans opfordring på ingen måde var rettet mod serberne eller en kritik af Serbien.

- Mit udgangspunkt i det her har ene og alene været det sundhedsfaglige. Og mit ønske om, at håndbolden, spillet som så mange elsker og holder af, havde så store muligheder som muligt for at blive gennemført i en så svær tid, siger Nyegaard.

- Det har jo ikke noget med Rumænien at gøre. Rumæniens spiller og den første serber blev testet positiv i lufthavnen. Det, der gjorde Serbiens situation speciel, var jo, at den anden spiller blev testet positiv efter ankomst til hotellet.

- Jeg holder rigtig meget af Kristina Liscevic. Jeg har fulgt hende i den danske liga, og jeg var meget imponeret af hendes indsats ved VM i Japan, hvor hun bankede Danmark ud og spillede en stor turnering. Og jeg holder lige så meget af Serbien.

Håndboldekspertens pointe bakkes op ad Jens Lundgren, der er overlæge og professor i infektionssygdomme på Rigshospitalet. Han kalder situationen problematisk, fordi "der kan godt være andre på holdet, der er smittede uden at være klar over det."

Et kæmpe comeback ledte til en overraskende sejr til Serbien over Holland. Video: Magnus Stig Christensen

Om det var udtalelsen fra Bent Nyegaard, der gav brændstof til Serbien, vides ikke. Sikkert er det i hvert fald, at serberne leverede et storstilet comeback i den udsatte kamp mod Holland lørdag aften.

Efter at have været bagud med seks mål ved pausen, vendte Serbien det hele på hovedet i det sidste kvarter. Serberne endte med at vinde 29-25.

Både Serbien og Holland skal i aktion i turneringen allerede igen i morgen, hvor Serbien møder Ungarn, og Holland møder Kroatien.

Hvad synes du om Sportsnyhederne på TV?

På TV 2 SPORT ønsker vi at undersøge, hvad I som seere bedst kan lide, og hvad I gerne vil have mere af i vores Sportsnyhederne på TV

Vi vil meget gerne stille dig yderligere og grundigere spørgsmål. Skriv en mail til sore@tv2.dk, hvis du har lyst til at hjælpe os yderligere. Mange tak!