EM håndbold

Eksperter rystet over video fra russisk EM-lejr

TV 2 SPORTs ekspert Klavs Bruun Jørgensen er ikke imponeret over russernes timing på de sociale medier.

Tæt berøring og mund til mund-lege hører næppe under anbefalingerne for at undgå smitte med covid-19.

Men i den russiske EM-lejr tog man alligevel chancen, da man på søndagens hviledag droppede træningen for i stedet at lave noget, der kunne minde om sjove selskabslege på hotellet i Silkeborg.

I flere videoer på Instagram kunne man søndag se, at den russiske trup og flere stabsmedlemmer - heriblandt landstræner Ambros Martin - deltog i en række lege, hvor de blandt andet skulle have en ske i munden og på den måde lægge en sliklignende genstand i munden på en holdkammerat.

Legene er ikke i strid med nogen regler, men det kan udefra set virke underligt, når netop Ambros Martin selvsamme dag var kommet i søgelyset hos det europæiske håndboldforbund, EHF, for at have brudt EM-boblen.

- Jeg er rystet over at se de videoer, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Lærke Møller.

- Hvis Ambros Martin skulle være så "heldig" at være blevet smittet, så har han jo taget det med videre i og med, at han er så tætte med spillerne i det her rum. Det kan jo smadre hele turneringen, siger Lærke Møller videre.

Mandag fik en person fra den russiske delegation sammen med fire andre EM-deltagere en advarsel fra EHF for bryde de nedsatte coronaregler. Det er uvist, hvem den pågældende person er.

Sagen med Ambros Martin opstod, da TV 2 SPORT kunne afsløre, at Ambros Martin i weekenden forlod den røde zone for at tale med generalsekretæren i det russiske håndboldforbund, Denis Bogomolo.

"Det er så tåbeligt"

EM i kvindehåndbold har allerede været ramt af to sager, hvor en spiller fra henholdsvis Rumænien og Serbien ved ankomsten til Danmark testede positiv for coronavirus.

Rusland er indtil nu gået fri, og det er da heller ikke smitterisikoen, som håndboldekspert Klavs Bruun Jørgensen hæftede sig ved, da han så videoerne af de russiske selskabslege.

- Vi må regne med, at der ikke er noget smitte i den russiske lejr. Men det er jo fuldstændig håbløs PR-arbejde i forhold til, at man står med en sag på nakken, hvor landstræneren har stået uden for den røde zone, og at man så lægger sådan noget op på Instragram.

- Det er så tåbeligt, at jeg slet ikke forstår det, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Landstræneren for Rusland, Ambros Martin, var på den forkerte side af rød zone, da han snakkede og havde tæt kontakt med generalsekretæren for det russiske håndboldforbund, Denis Bogomolov, der er i blå zone. Video: TV 2 SPORT