EM håndbold

Fransk ændring før vigtig kamp mod Danmark

Venstrefløjen Coralie Lassource bliver erstattet af Orlane Kanor. Det betyder, at den målfarlige back kan komme i spil til kampen mod Danmark.

Louise Burgaard skal sandsynligvis spille mod en holdkammerat, når Danmark og Frankrig brager sammen i tirsdagens afgørende puljefinale.

Venstrebacken fra Metz – Orlane Kanor – erstatter således Coralie Lassource i den franske trup, der ellers har varetaget positionen som venstrefløj for det franske landshold.

Dermed kan Burgaard, der også spiller i Metz, se frem til at møde et velkendt ansigt, ligesom Sandra Toft har stået overfor hende, når hendes klub Brest har spillet mod Metz i den franske liga.

Det er på grund af en rygskade, at Kanor har misset Frankrigs to første kampe ved EM. Hvorfor hun lige præcis erstatter Brest-spilleren Lassource, melder hverken EHF eller det franske håndboldforbund noget om.

23-årige Kanor er en stor profil for det franske landshold, hvor hun er en fast bestanddel af deres bagkæde. Derfor er der endnu en stor profil blandt franskmændene, som Danmark skal tage stilling til.

Det fortæller håndboldekspert på TV 2 SPORT Bent Nyegaard.

- Kanor er en dynamisk og atletisk håndboldspiller. Og så springer hun tårnhøjt. Den her tilføjelse er endnu et eksempel på, at Frankrig har et hav af kompetente spillere, lyder den korte analyse.

Allerede mandag forudså Jesper Jensen, at Frankrig havde planer om at indlemme hende inden kampen.

- Vi har en forventning om, at Orlane Kanor kommer ind i truppen. Det betyder, at de kommer til at ligge med seks-syv internationale klassespillere i bagkæden, fortalte den danske landstræner.

Slovenien skifter også ud

Det er ikke kun Frankrig, der har skiftet ud i truppen. Slovenien har også været i gang.

Venstrebacken Ana Abina er stødt til truppen på bekostning af sin lillesøster Ema Abina, der har spillet venstrefløj.

Slovenien møder Montenegro i tirsdagens tidlige kamp 18:15 i Danmarks gruppe.