Håndbold

Polman holdt på pinebænken: - Nej, nej, nej

Den skadede stjerne Estavana Polman følger EM hjemmefra. Det har ikke været så sjovt, fortæller hun.

Én ting er at være skadet.

Noget andet er at følge Holland ved dette EM.

Og begge dele på én gang? Det er ikke nogen udpræget fornøjelse, fortæller den hollandske Esbjergstjerne Estavana Polman:

- Det har været hårdt. Jeg må sige, det startede rigtig skidt. Og jeg sidder hjemme og tænker: ”Nej, nej, nej. Det sker ikke.” Men i dag er jeg virkelig stolt af holdet. De greb den sidste chance, siger Polman til TV 2 SPORT.

Tirsdag lykkedes det endelig for de regerende verdensmestre at vinde en kamp ved EM. Efter nederlag i de to første gruppekampe var Holland pisket til at vinde over Ungarn, der tilmed var foran i store dele af kampen.

Takket være Kelly Dulfer fik Holland dog kæmpet sig foran og videre til mellemrunden.

- Det har været mentalt svært for pigerne efter to tabte kampe. Dårlige kampe. De steppede op, da det var liv eller død, og nu er de i mellemrunden med to point. Det kan vi ikke klage over, siger Polman, der bevarer optimismen om endnu et topresultat:

- I dag så vi endelig det gode forsvarsspil, og der var et godt flow i angrebet. Så jeg er positiv. Jeg har en god følelse efter den her kamp, og det skal spillerne også have.

VM-titel efter tre nederlag

I 2019 blev Holland verdensmester efter et enkelt nederlag i gruppespillet og to nederlag i mellemrunden. Derfor er der ingen grund til at afskrive Holland, selvom Oranje kun med nød og næppe gik videre fra gruppespillet.

- Jeg tror, vi har en mental styrke, siger målmand Tess Wester til TV 2 SPORT.

- Vi kan kigge hinanden i øjnene og sige: ”NU skal vi være der.” Og så er vi der. Jeg føler også, der er stor opbakning, og det er en god følelse.

Polman tilbage i april

I mellemrunden skal Holland møde Norge, Tyskland og Rumænien henholdsvis 10., 14. og 15. december.

  1. Norge, 4 point
  2. Kroatien, 4 point
  3. Holland, 2 point
  4. Tyskland, 2 point
  5. Ungarn, 0 point
  6. Rumænien, 0 point

Estavana Polman sidder i øjeblikket ude med et overrevet korsbånd. Hun forventer at gøre comeback på håndboldbanen i april.