VM i håndbold 2023

Lauge har gennemgået vellykket operation

Rasmus Lauge skal komme sig over operationen og skal derefter i gang med genoptræning, når knæet tillader det.

En tommel op fra opvågningen efter en tur på operationsbordet.

Det er nok ikke sådan, at den danske stjerne Rasmus Lauge havde forventet, at han skulle forberede sig til VM i håndbold, der spilles i januar. Men landsholdsspilleren måtte en tur under kniven, efter han blev skadet i en kamp mod Kiel i Champions League 2. december.

- Operationen er gået godt, og nu er det tilbage til arbejdet. Tak for alle de beskeder, jeg har modtaget, skriver Rasmus Lauge på Instagram.

- Vi ser frem til dit comeback, skriver Veszprem, hvor Lauge spiller til dagligt, på Twitter.

Allerede efter den første indledende scanning stod det klart, at Lauge ville misse slutrunden.

Veszprem skrev selv, da nyheden kom ud, at bagspilleren "var ude i flere måneder."

Et stort tab

Og det er ikke hvem som helst, som Danmark skal undvære ved VM.

Ifølge TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard er det et kæmpe tab for Danmark.

- Det er måske landsholdets mest værdifulde spiller. Han har så mange roller og kan så meget. Både forsvars-, kontra- og angrebsmæssigt. I mange af de ting er han helt i særklasse, og han er så afgjort den bedste duelspiller, siger Nyegaard.

- Det er vildt trist, fordi det er endnu en skade til Rasmus Lauge. Danmark har rigtig mange dygtige spillere, men ethvert landshold, der mister en profil på det niveau, vil være nødt til at sætte sig ned og finde ud af, hvad man nu gør.

Også landstræner Nikolaj Jacobsen ærgrer sig over situationen, der nu betyder, at kan skal kigge efter løsninger og alternativer.

- Jamen, det er noget lort. Det kan vi lige så godt være ærlige og sige. Det er rigtig ærgerligt. Og det bliver et kæmpe tab for os, for Lauge udfylder rigtig mange roller og huller for os. Så det er selvfølgelig ikke optimalt, siger Nikolaj Jacobsen til B.T.

Det var med 10 minutter tilbage af Champions League-mødet med Kiel, at Lauge måtte hjælpes fra banen. Den 29-årige dansker har flere gange tidligere i karrieren haft alvorlige knæskader.

VM-slutrunden bliver spillet fra 14. til 31. januar i Egypten. Danmark stiller op som forsvarende verdensmester efter triumfen på hjemmebane i Herning i 2019.

Du kan se VM-slutrunden på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.