EM håndbold

Dansk plan sikrede kopi af to år gammel kamp

Et straffekast blev altgørende i kampen mellem Danmark og Sverige. Præcis som for to år siden. Udfaldet var også det samme.

Hvis man under afslutningen af gyseren mellem Sverige og Danmark oplevede deja-vu, så er der en forklaring på det.

Afslutningen på kampen var nærmest en tro kopi af de døende sekunder mellem Danmark og Sverige under EM 2018.

I en timeout inden svenskernes sidste angreb i kampen blev planen lagt af de to målmandskollegaer.

- Althea og jeg står og snakker, og så siger Althea, hvis det er Hagman, så bytter vi ligesom sidst, siger Sandra Toft til TV 2 SPORT.

Dengang gav opskriften en sejr. Heldigvis virkede den igen - finpudset af Sandra Toft, der fortæller, at hun aldrig har gået langsommere ind til et straffekast.

- Jeg gik også og sagde til mig selv, at jeg skulle gå langsommere og prøve at gå scenarierne igennem for at huske, hvor hun skyder.

- Det er jo det psykologiske spil, der nu engang er mellem en målmand og en markspiller, og jeg prøvede at smøre lidt ekstra på, siger Sandra Toft.

Hvis man spørger den svenske syndebuk, var det psykologiske spil ikke en faktor.

- Jeg tænkte ikke over det, men jeg vidste, at Sandra blev skiftet ind. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige mere om det. Det var forventet, siger Nathalie Hagman til TV 2 SPORT.

Her er et af de tre straffekast, som Hagman brænder på Toft.

Reinhardt leverede, inden Toft satte kronen på værket

I slutningen af kampen kunne landsholdsanføreren ellers se målmandskollegaen Althea Reinhardt diske op med den ene vigtige redning efter den anden.

Derfor gik der på trods af en tæt kamp også lang tid, før nervøsiteten meldte sig.

- Det var først, da der var fire minutter igen, at jeg sagde 'shit, vi er kun foran med én', siger Sandra Toft.

Det var især takket være Althea Reinhardt. Men selvom hun var i hopla, var der ingen tvivl om, hvem der skulle i målet på det afgørende straffekast.

- Jeg havde bare en god følelse. Vi er et team, og jeg vidste, Sandra ville tage den. Så det var bare en mavefornemmelse, siger Althea Reinhardt.

En vaskeægte neglebidder blev vendt til dansk sejr efter en fantastisk præstation i målet af Althea Reinhardt. Video: TV 2 SPORT

Mens brandvarme Althea Reinhardt gik mod bænken, gik kølige Sandra Toft på banen med én mission. At forhindre Hagman i at score.

Det lykkedes til EM 2018. Der satte Hagman bolden højt mod midten af målet. Men Sandra Tofts hænder var i vejen.

I fredagens kamp var der ikke brug for dem. Men det psykologiske spil betalte sig måske.

Hagman sendte i hvert fald sit forsøg over mål – og jublen brød ud.

Endnu større blev den, da Mette Tranborg i de døende sekunder satte prikken over i’et med scoringen til slutresultatet 24-22.

Det giver ekstra tro på tingene for landsholdsanføreren.

- Vi fik en sejr, selvom spillet til tider ikke var specielt kønt. Men sejre giver selvtillid, siger Sandra Toft.

Den selvtillid får Danmark brug for, når de skal ud i mellemrundens to sidste kampe i jagten på en semifinale-plads. De skal som minimum spille uafgjort mod Spanien, mens kun en sejr mod Rusland tæller.