EM håndbold

- Hun slog mig direkte på munden, siger Anne Mette Hansen

Den danske stjerne Anne Mette Hansen advarer holdkammeraten om, at der kan vente gengæld i kampen mod Spanien.

De danske målvogtere fik fredag aften stor hæder for deres afgørende roller i 24-22-sejren over Sverige, men Mia Rej gjorde sig i den grad også bemærket. På flere måder.

Efter en scoringspause på otte minutter blev Rej den danske helt og matchvinder, da hun sled sig igennem det svenske forsvar og scorede til 23-22.

Rej vælger jo bare at slå mig direkte på munden. Det er lidt tarveligt

Anne Mette Hansen

På sidelinjen fløj holdkammeraterne op af stolene for at tiljuble bagspilleren. Det gjaldt blandt andre Anne Mette Hansen, der stod klar med en highfive, da Rej kom løbende ud til bænken som en del af de danske forsvars-angrebs-udskiftninger.

- Jeg bliver rigtig, rigtig glad for, at Rej scorer, og så vil jeg give hende en highfive. Hun vil også rigtig gerne, men vi får ikke rigtig ramt hinanden med hænderne, så den sidder lige på munden i stedet for.

- Rej vælger jo bare at slå mig direkte på munden. Det er lidt tarveligt, når jeg var rigtig glad for, hun scorede. Så ved man, hvor man har Rej, lyder det med et skævt smil fra Anne Mette Hansen til TV 2 SPORT.

Anne Mette Hansen så ikke ligefrem tilfreds ud i situationen, efter hun var blevet ramt.

Den danske venstreback har også selv delt episoden på Instagram, hvortil Mia Rej har svaret "Sorry Roomie" efterfulgt af to emojis, der er flade af grin.

"Hun må få en lige tilbage"

Både Mia Rej og Anne Mette Hansen bød godt til på den danske målkonto med henholdsvis fire og fem scoringer.

Og hvis de to skal juble ligeså meget i kampen mod Spanien, så kan det godt være, Mia Rej skal overveje en ekstra gang, om det er Anne Mette Hansen, hun skal dele glæden med.

- Jeg var ikke helt tilfreds. Men jeg skulle ind og dække op, så jeg kunne ikke rigtig nå at blive sur på hende. Hun må få en lige tilbage i næste kamp, siger Anne Mette Hansen.

Næsten hele den danske bænk rejste sig i jubel efter Mia Rejs afgørende scoring.

Vækker minder om Markussen og Mikkel Hansen

Den mislykkede jubel vakte minder om en lignende situation i Jyske Bank Boxen, da herrerne spillede VM på hjemmebane i 2019 og mødte netop Sverige.

Her var det Mikkel Hansen, der efter en fremragende assist blev tilbudt en highfive fra Nikolaj Markussen. Hansen ramte dog Markussens arm, så hans hånd fortsatte op i hovedet. Den spøjse situation kan du gense her.

Nikolaj Markussens tilbud om en highfive blev ikke ligefrem belønnet af Mikkel Hansen. Video: TV 2 SPORT

I kvindernes kamp mod Sverige formåede kun en enkelt dansk spiller at score flere mål end Rej og Hansen. Det var højrebacken Mette Tranborg, der med en scoring i sidste sekund nåede op på seks mål i alt. Hun vandt i øvrigt også titlen som kampens spiller.