Grædefærdig dansker taler ud: Her væltede min verden

Helena Elver har følelsesmæssigt ikke været i stand til at kunne se de danske kampe ved EM. Det fortæller hun i et interview med TV 2 SPORT.

En pigedrøm så ud til at skulle gå i opfyldelse for Helena Elver, da hun i november blev udtaget til sin første håndboldslutrunde.

Men de tårer, hun havde i øjnene under en testkamp mod Norge en uge inden EM, var en klar indikation på, at drømmen netop var taget fra hende på brutal vis.

Og der vælter min verden bare

Helena Elver

Under opvarmningen måtte hun udgå med en skade, der skulle vise sig at koste hende EM-slutrunden på hjemmebane. Et faktum, hun allerede fik bekræftet, da hun blev tjekket i omklædningsrummet kort tid efter.

- Jeg oplevede, at jeg mærkede et klonk i knæet, og jeg humpede lidt ud til bænken og satte mig ved siden af Mikkel (Hjuler) - vores fysioterapeut. Jeg sagde til ham, jeg mærkede noget mærkeligt, men jeg var klar til at spille. Jeg kunne bøje og strække mit ben, uden det gjorde ondt, og så sagde han, vi blev nødt til at gå ud og tjekke det, og der sagde de jo, at det ikke så helt så godt ud, siger Helena Elver i sit første interview, efter slutrundedrømmen brast.

Tag os med i omklædningsrummet – hvad sker der, siden det går op for dig, den er gal?

- Mikkel og Morten (Storgaard) - vores læge - tjekker mit knæ, og de tjekker hurtigt, om korsbåndet er løst. Det er det, de mærker, og det er også det, de siger derude. Og der vælter min verden bare, fortæller Elver, som gav interviewet i TV 2's EM-udsendelse søndag aften.

En korsbåndsskade op til EM kostede Helena Elver sin slutrundedebut. Video: TV 2 Sport

Allerede dagen efter testkampen mod Norge, blev det bekræftet, at Helena Elver havde pådraget sig en korsbåndsskade og må sidde ude resten af sæsonen.

"Humøret halter en smule"

4. december lagde Helena Elver et billede på Instagram, efter hun havde gennemgået en succesfuld operation.

- Det går okay. Knæet er overraskende fint, og operationen gik rigtig godt. Humøret halter en lille smule mere, men jeg prøver at holde hovedet og humøret højt.

Nu er Helena Elver begyndt på genoptræningen med henblik på at kunne gøre comeback i efteråret 2021.

- Det er meget basale øvelser hjemme i stuen med stræk og bøj, hvor jeg får aktiveret de muskler, der allerede er forsvundet en lille smule efter knap to uger, siger Helena Elver, der allerede har den næste målsætning på plads.

- Da jeg fandt ud af, den her slutrunde glippede, der blev jeg fast besluttet på, at VM næste år er noget, jeg vil gå hårdt efter og arbejde intenst på at komme til.

Har ikke set Danmarks kampe ved EM

Mens Helena Elver i sidste øjeblik måtte ændre sine planer i december, så har de danske håndboldkvinder fulgt missionen ved EM, hvor de fortsat kæmper for at spille sig i semifinalen.

Men det har ikke været med den uheldige Odense-spiller som tv-seer.

- Jeg har ikke set nogen af Danmarks kampe endnu. Det har været for hårdt for mig. Men jeg følger dem på medierne og ser pausestillingen og resultatet. Men det at se dem spille, det er lidt for hårdt, for jeg ved, det kunne have været mig, hvis ikke det var sket, siger Helena Elver.

Det er anden gang, at Helena Elver bliver ramt af en korsbåndsskade.