Hun har før været Danmarks onde ånd - men spillerne ved ikke, hvem hun er

Danmark skal have bolden forbi 41-årige Silvia Navarro, hvis drømmen om EM-semifinalen skal holdes i live. Men først skal spillerne lære, hvem hun er.

Med sine 168 centimeter er hun den mindste målmand ved EM, men med hendes alder er hun en af de mest erfarne.

Daskerne skal passere og have styr på 41-årige Silvia Navarro søndag aften, når Danmark og Spanien tørner sammen i den anden kamp i mellemrunden. Danmark skal som minimum have point mod spanierne, men det er måske nemmere sagt end gjort, når Navarro er i målet.

Landsholdet har nemlig tidligere har haft problemer med den snu målvogter. I 2014, hvor Silvia Navarro var 35 år, var hun Danmarks onde ånd ved EM-slutrunden i Budapest. Her stod hun en brandkamp og var med til at sikre en spansk sejr, der sendte danskerne ud af slutrunden efter gruppespillet. Hun stod med 33 procent og havde 12 redninger i målet.

Derfor er det vigtigt, at danskerne har styr på Navarro, hvis håbet om en EM-semifinale skal holdes i live. Men først og fremmest skal de lige have helt styr på, hvem hun er.

Hvis jeg så siger Silvia Navarro, hvad siger du så?

- Det ved jeg ikke, sagde Mette Tranborg lørdag formiddag til TV 2 SPORT.

Spaniens målvogter?

- Ja, tak. Jeg vidste ikke, hun hed det. For at være helt ærlig har jeg ikke set særligt mange af deres kampe endnu, men jeg ved, at hun er en god målmand. Så jeg ved, at jeg skal skyde oppe. Det er det, jeg har forberedt mig på indtil videre, sagde bagspilleren.

De har Silvia Navarro i målet. Prøv lige at beskrive hende.

- Det er den lille af dem, ikke?

Jo.

- Godt. Hun er rigtig stærk i mellemlejet. Hun er ikke så høj, men jeg synes, hun er meget eksplosiv, sagde Anne Mette Hansen.

- Der er måske lidt mere plads oppe i toppen af målet end nede i bunden, men jeg håber ikke, at det bliver noget problem.

Utraditionel målmandsstil

Det danske kvindelandshold havde også problemer med Navarro ved VM-slutrunden i 2011 i Brasilien, hvor Navarro endte med en redningsprocent på 54.

Selvom det måske er mange år siden, at Navarro gjorde det onde ved Danmark, er det stadig de samme ting, som Navarro gør i mål.

TV 2 SPORT håndboldekspert Klavs Bruun Jørgensen beskriver hende som en hurtig målmand, der er god til at placere sig.

- Det sjove er, at hendes udfald stort set er det samme hver gang. Hun hopper ud i sådan en sprællemand-bevægelse, hvor hun spreder arme og ben og håber på det bedste. Men hendes evne til at placere sig rigtigt i forhold til at bruge den stil er god, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Håndboldeksperten forklarer videre, at vi indtil videre har set ved slutrunden, at Danmark har afsluttet ret hurtigt, når de er kommet fri i angrebet, hvor spillerne så "har tyret bolden afsted." Denne taktik skal måske være anderledes søndag aften.

- Det kan være en fordel, når man spiller mod en som Navarro, at man holder på bolden lidt længere, lader hende lave sit udfald, og så kan man lægge den ind under hende eller placere den, hvor man har lyst til, fordi der er masser af plads, siger han.

Du kan se, om Danmark få bugt med Navarro, når de tørner sammen klokken 20.30. Den kamp kan du se på TV 2 og TV 2 PLAY.