EM håndbold

Norsk duo var isoleret i 62 dage tilsammen: - Utrolig frustrerende

De norske landsholdsspillere Silje Solberg og Veronica Kristiansen er begge to tilbage på landsholdet efter længere isolationsforløb.

For 30 dage siden testede den norske målvogter Silje Solberg positiv for corona.

Lørdag var hun atter tilbage mellem stængerne i det norske mål, efter hun blev hevet ind i truppen timer før kampen mod Kroatien.

Det var dog ikke målvogterens bedste kamp i karrieren ifølge hende selv, for tiden under isolation satte hende et godt stykke tilbage.

- Det var utrolig frustrerende. Jeg var klar til slutrunden og havde forsøgt at undgå virussen hele efteråret. Men så kommer det bare, når du mindst forventer det, siger Solberg til VG.

Solberg spiller til dagligt i ungarske Györ med landsmandinden Veronica Kristiansen. Hun testede positiv tre uger tidligere, hvorfor de to klub- og landsholdskammerater har været isoleret i 62 dage til sammen.

Lørdag spillede Veronica Kristiansen sin nok bedste kamp ved slutrunden, da hun noterede sig for fem scoringer. Men det var stadig ikke hendes topniveau.

- Jeg er der ikke endnu. Det tager tid, forklarer den norske bagspiller til VG.

Lå bare på sofaen og ventede

Silje Solberg, der har været blandt Norges foretrukne målvogtere i en årrække, sagde efter comebackkampen, at hun ”har noget at arbejde på”.

En naturlig udvikling, når man har været henvist til sofaen i lang tid.

Det forklarer Solberg selv.

- Det var utrolig kedeligt, når man ikke har lavet andet end at være i lejligheden og i hallen, men sådan er livet. Da virussen kom, var der ikke andet for end at ligge på sofaen og vente på, det gik over. Og så kunne jeg begynde at træne stille og roligt, når jeg var klar, siger hun til TV 2 Norge.

Norge er allerede klar til semifinalen, selvom holdet mangler en kamp i mellemrunden. Det blev en kendsgerning efter storsejren over Kroatien.