EM håndbold

Norske stjerner hylder stortalent: - Hun er fantastisk

Henny Reistad var den helt store profil, da Norge lørdag aften bookede billet til EM-semifinalen.

Norges håndboldlandshold har på kvindesiden været fuld af stjernespillere i en lang årrække.

Men holdet har historisk set også været gode til at give plads til nogle af de mest lysende talenter. I år hedder en af dem Henny Reistad, og lørdag viste hun i allerhøjeste grad, hvorfor hun er berettiget til en plads på det stjernespækkede mandskab.

I mellemrundekampen mod Kroatien var den 21-årige bagspiller blandt de helt store profiler. Reistad scorede syv mål på otte forsøg og blev kåret som kampens spiller.

En præstation, der blev hyldet af flere norske stjerner.

– Hun er en fantastisk spiller, ekstremt eksplosiv og går altid forbi sin direkte modstander. Hun har et virkelig godt skud, så hun er en vældig, vældig god spiller. Vi kommer til at have glæde af hende i mange, mange år fremover, siger den 17 år ældre stregspiller Heidi Løke til TV 2 Norge.

Henny Reistad debuterede på det norske landshold allerede i 2018, hvor hun var med til EM i Frankrig. Allerede dengang imponerede hun stort og var blandt nordmændenes bedste spillere.

Reistads suveræne afslutninger

Nu har hun etableret sig som en profil på det norske hold og har under den igangværende slutrunde i Danmark scoret 22 mål. Kun stjernerne Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal og Camilla Herrem har scoret flere.

- Henny er super effektiv. Hun er en vældig god afslutter, specielt når hun er alene med målmanden. Hun er helt sindssygt spændstig, så målmanden har nået at gøre sit udfald et kvarter inden afslutningerne. Det er utrolig sjovt at se, siger Nora Mørk, der til daglig spiller sammen med Reistad i Vipers Kristiansand.

Her har Reistad i de seneste to år spillet i Champions League, og ifølge hende selv har hun tiltrukket opmærksomhed fra andre store klubber. Hun fortæller selv til norske VG, at "det kunne være sjovt at prøve sig af i udlandet."

Fik gode betingelser

Umiddelbart efter kampen lørdag aften, hvor Norge som det første hold sikrede billet til semifinalen, forklarede Henny Reistad, at hun fik de perfekte betingelser mod de stærke kroatere.

- Når de vælger at tage Stine (Bredal Oftedal) ud i ankomstfasen, og vi kører på med gode, hurtige spillere og med en masse plads, er det drømmen, siger Reistad til norsk TV3.

Henny Reistad og resten af det norske landshold har fortsat én kamp tilbage i mellemrunden, inden de på fredag skal spille semifinale.

Norge jagter i år den første medalje ved et internationalt mesterskab siden 2017, hvor de vandt sølv ved VM i Tyskland.