EM håndbold

Dansk profil risikerede at "få prygl", da hun lavede fræk detalje

Kristina Jørgensen var involveret i meget i kampen mod Spanien, hvor anden halvlegs begyndelse bød på en flot detalje fra Danmarks nummer 23.

- Århhh, det er godt spillet det der, Kristina Jørgensen!

Sådan lød det nærmest i kor fra Thomas Kristensen og Bent Nyegaard oven på den danske bagspillers fornemme assist til 23-16-målet mod Spanien.

Med blikket rettet mod Mia Rej på venstre back spillede Kristina Jørgensen stregspilleren Rikke Iversen fri i blinde. Iversen kvitterede for den flotte aflevering og sørgede for en dansk syvmålsføring. Efter kampen var Kristina Jørgensen lettet over, at det vovede indspil gik godt.

- Jeg er rigtig glad for, at hun greb den, og at hun scorede. Jeg tror, at jeg havde fået lidt prygl, hvis den ikke var gået, siger Kristina Jørgensen med et smil og fortæller, at den slags er 'en del af hendes spil'.

- Jeg er intuitiv, og jeg kan godt lide at spille sammen med stregen. Så er jeg bare glad for, at det lykkedes.

Fejl sneg sig ind

Det var til gengæld ikke alt, der lykkedes for Viborg-spilleren i sejren over Spanien. Særligt i begyndelsen af anden halvleg var hun involveret i meget - både på godt og på ondt.

Fejlafleveringer, angrebsfejl, en fremragende assist og mål. Ja, hun nåede stort set hele vejen rundt. Kristina Jørgensen er i særdeleshed vigtig i Danmarks overtalsspil, men også her sneg fejlene sig ind.

Den danske venstreback var her, der og alle vegne de første ti minutter af anden halvleg. Video: TV 2 Sport

Derfor var Lærke Møller, der er håndboldekspert på TV 2 SPORT, glad for, at Jesper Jensen valgte at tage en timeout for at hjælpe den danske profil.

- Det var smart set af Jesper Jensen at ændre lidt i overtalssystemet. I stedet for at modtage bolden fra højre back, fik hun den fra stregen. Sådan en lille ting kan ændre rytmen i forhold til at starte fra en frisk.

- Det lykkedes jo i angrebet lige efter timeout’en. Det var godt set og fint udført af Kristina Jørgensen, der kom tilbage efter at have startet lidt usikkert i overtalsspillet, siger Lærke Møller.

Havde selv en god fornemmelse

Selv var den 22-årige landsholdsspiller ikke bleg for at erkende, at ikke alt blev til guld. Men overordnet havde hun en fin fornemmelse efter kampen.

- Jeg følte ikke selv, at jeg var så usikker, men jeg tog nogle dumme beslutninger to gange, tror jeg. I det splitsekund, hvor jeg hang i luften, kom jeg til at vælge forkert. Generelt synes jeg, at det gik rigtig fint. Jeg skal selvfølgelig tage det positive med videre, siger hovedpersonen.

Og hun bakkes op af landstræneren.

- Hun havde et par angreb i træk, hvor hun havde spillet et kvarter med max gas. Hun var nok kørt lidt træt på det tidspunkt. Umiddelbart er vi meget tilfredse med de måder, hun træffer afgørelser på.

- Hun har gjort det med en ekstrem høj udnyttelsesprocent. At vi ikke scorede på alle vores chancer, skal hun ikke høre for.

Kristina Jørgensen har lavet 15 mål på 30 forsøg i turneringen, hvor Danmark har spillet fem kampe indtil nu. Det er blevet til 130 minutter på banen.