EM håndbold

Dansk stjerne legede på uvant position - vigtigt for holdkammerat

Venstrefløjen Lærke Nolsøe blev afløst af flere bagspillere i kampen mod Spanien. Indtil nu er hun den, der har spillet flest minutter for Danmark.

At Anne Mette Hansen scorer i en landskamp er helt normalt. Faktisk er det sket 18 gange under EM i løbet af de første fem kampe.

Men at selvsamme Hansen scorer fra en position som venstre fløj er alligevel et særsyn. Det skete ikke desto mindre i søndagens storsejr over Spanien.

Derfor pegede mundvigen også lidt ekstra opad hos den normale venstre back efter scoringen.

- Det er ikke så tit, at jeg spiller venstre fløj. Jeg kan godt lide at stå derude. Det er ret sjovt. Man kan lege lidt på en anden måde. Så er jeg bare glad for, at den gik ind, siger Anne Mette Hansen.

Men faktisk er det mere end bare sjov og ballede at, Anne Mette Hansen fik tid på en uvant position.

Kan aflaste eneste venstre fløj

Danmark har nemlig blot én venstre fløj med til EM-slutrunden, som spilles i Danmark. Det er Lærke Nolsøe, der indtil nu er den danske spiller, som har spillet flest minutter af alle.

251 minutter er det blevet til fordelt på fem kampe - et snit på lige over 50 minutter per kamp. Netop derfor mener Anne Mette Hansen, at det er vigtigt, at flere kan bidrage på den position.

- Jeg synes, at det er fint, at vi også kan give Lærke lidt pause, så hun ikke skal spille 60 minutter.

- Det gør det lidt nemmere, når vi så scorer derfra, så modstanderens forsvar ikke kan rykke helt ind og bare lade os gå – men vi faktisk føler, at vi kan score derudefra som bagspillere, siger Györ-spilleren.

Også Kristina Jørgensen fik tid på venstre fløj. Derfor fik Lærke Nolsøe 'blot' 32 minutter på banen. Hun fortalte efter kampen, at fysikken spillede en vigtig rolle i sejren.

- Vi pressede dem helt vildt fysisk. Det havde vi snakket meget om – at vi stod et bedre sted, end de gjorde, siger Nolsøe.

Står ekstremt godt

På nær venstre fløj har Danmark i det hele taget fordelt spilletiden meget under slutrunden. I kampen mod Sverige kom samtlige spillere eksempelvis på banen.

Og Jesper Jensen er da heller ikke i tvivl om, at det danske hold står stærkt før den afgørende kamp om en plads i semifinalen mod Rusland.

- Min fornemmelse er, at vi står ekstremt godt (fysisk, red.). Jeg har hele tiden snakket om, at vi kunne skabe os en konkurrencemæssig fordel, med alt det vi går og laver uden for banen. Det synes jeg, at vi har skabt os nu.

Under Jesper Jensen er der blevet indarbejdet en anden restitutionsrutine, hvor der eksempelvis er ændret på spisevaner efter en kamp. Men det er ikke kun fysisk, at spillerne er godt tilpas.

- Vi har et mentalt overskud, vi har et godt sammenhold i truppen, og alle de mennesker, som vi har med som stab, gør et fantastisk stykke arbejde, siger landstræneren.

Om det store arbejde kommer til at bære frugt, kan du se tirsdag. Her skal Danmark slå Rusland for at komme i semifinalen. Du kan se opgøret på TV 2 og TV 2 PLAY klokken 20.30.