Den perfekte landskamp for Danmark - men ikke på grund af spillet

Danmark har sikret sig en direkte duel mod Rusland om en plads i semifinalen ved EM.

Timålssejr over Spanien, der for et år siden stod i VM-finalen. Det er svært at sige noget negativt om.

Danmark var overlegen i kampen, som sikrede en direkte duel mod Rusland om en plads i semifinalen.

Sejren var på intet tidspunkt var i fare, så selvom spillet i perioder var rodet og bød på hele 17 tekniske fejl, fik landstræner Jesper Jensen alligevel sendt samtlige spillere i kamp.

Alle på nær én fik minimum 13 minutter på banen.

Var det den perfekte landskamp?

- Ja, for Danmark skulle ikke bruge sindssygt mange kræfter på det. Det blev sikkert, og man kunne skifte mange spillere ind, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Klavs Bruun Jørgensen.

Men det var vel ikke kønt?

- Njaah, det var blandede bolcher, vil jeg sige. Der var indimellem angreb, der sad lige skabet, og så var der også noget i den anden kategori, som ikke var så gode, men det vigtigste er, de kommer fint ud af det og vinder med ti.

Lige efter planen

Trods de tekniske fejl og et overtalsspil, hvor der ifølge Bent Nyegaard er plads til forbedring, var der rigtig mange positive ting at tage med fra kampen.

Målmandsspil i verdensklasse fra Sandra Toft, en kontra- og andenbølgefase med mange mål til følge og et forsvar, der langt hen ad vejen lukke ned for Spanien.

- Vi fik afviklet kampen, som vi havde håbet på. Masser af fysik, masser af løb - og stille og roligt kørte vi bare spanierne trætte, siger landstræner Jesper Jensen til TV 2 SPORT.

- Vi havde en plan om, at det skulle være så hårdt som muligt, og vi skulle trykke dem så meget som muligt, og det synes jeg, at vi fik gjort. Det var helt, som vi havde håbet. Det var fedt, at vi fik mange spillere i spil.

Friskere ben

Stregspilleren Rikke Iversen spillede igen en stor landskamp i sin slutrundedebut for Danmark. I kampen mod Spanien var hun med 39 minutter den, der fik mest spilletid.

- Ved at lukke første halvleg så hurtigt ned giver spanierne hurtigere op. Det giver en nemmere anden halvleg. Jeg synes ikke, jeg overhovedet får sparet på kræfterne, men som hold får vi mange i spil. Det gør helt klart, at vi har friskere ben, siger hun.

Mandag holder danskerne hviledag frem mod tirsdagens brag mod Rusland, hvor det altså kun er en sejr, der tæller for Danmark.

Russerne har vundet alle kampe med undtagelse af det uafgjorte drama mod Frankrig.

Rusland er da også bookmakernes klare favorit, men den danske modstander har ligesom russerne kun sat point til i én kamp - i nederlaget til Frankrig.

- Chancen er bestemt til stede. Det russiske hold er godt, men uden to af deres store profiler. De har en utrolig bredde i russisk håndbold, og det gør, at det stadig er et hold, man skal regne med. Gennem turneringen har de også spillet sig stille og roligt op, og de spiller især en rigtig god kamp mod franskmændene. Det bliver en svær, men ikke umulig opgave, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Landstræner Jesper Jensen sagde efter søndagens sejr, at han havde solgt scenariet med at have skæbnen i egne hænder i sidste mellemrundekamp, inden EM startede.

Rikke Iversen har slet ikke fået nok endnu.

- Vi har et motto om, at vi ikke skal hjem. Vi skal videre. Det går vi hele tiden og siger til hinanden på banen. Og det skal vi også.

Kampen mellem Danmark og Rusland spilles tirsdag klokken 20.30 og kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.

Hvad synes du om Sportsnyhederne på TV?

På TV 2 SPORT ønsker vi at undersøge, hvad I som seere bedst kan lide, og hvad I gerne vil have mere af i vores Sportsnyhederne på TV

Vi vil meget gerne stille dig yderligere og grundigere spørgsmål. Skriv en mail til sore@tv2.dk, hvis du har lyst til at hjælpe os yderligere. Mange tak!