EM håndbold

- Det var bevidst, siger dansk streg om "sindssyg" assist

De fleste husker de imponerende mål, men i Danmarks kamp mod Spanien var specielt to assists værd at lægge mere til.

En assist siddende på gulvet. Dét er et sjældent syn i håndbold, men det var, hvad TV-seerne blev vidne til søndag aften, da Danmark i overlegen stil kørte Spanien midt over.

Og havde Jyske Bank Boxen været fyldt med rød-hvide fans, så havde de fleste formentlig rejst sig og klappet taktfast. Jovist var målet også flot, men afleveringen var i dette tilfælde det, man husker.

En fuldstændig sindssyg aflevering, hun vælger at lave

Lærke Nolsøe

Det danske forsvar havde netop blokeret et skud, da stregspilleren Rikke Iversen opsnappede bolden midt på egen banehalvdel. På vej i kontra blev hun væltet bagfra af Spaniens Carmen Martin, men i stedet for at gøre det sikre og holde på bolden valgte hun siddende på halgulvet at spille bolden videre.

Bevidst aflevering

Da Rikke Iversen efter kampen blev foreholdt sin aflevering og spørgsmålet, om det var EM's vildeste assist hidtil, ville hun gerne tage imod den titel. Men hun gjorde det også klart, at det var - næsten - lige efter planen.

- Den var i hvert fald bevidst. Den skulle nok have ligget lidt højere, men Lærke kaldte på den. Jeg havde set, hun kom. Den var ikke så godt lagt, det skal jeg være ærlig at sige. Men i forhold til jeg blev løbet ned bagfra, så synes jeg egentlig, det var fint nok, og jeg satsede på, hun var hurtig nok til at nå bolden, sagde Rikke Iversen.

Ganske rigtigt. Venstrefløjen Lærke Nolsøe kom styrtende op ad banen og nåede lige nøjagtig bolden helt nede ved gulvet før det spanske målfelt. Med et hurtigt afsæt kunne hun stige op og sende bolden i mål.

"En fuldstændig sindssyg aflevering"

I interviewet med stregspilleren fortalte hun også, at Lærke Nolsøe efter kampen havde været henne og rose hende for detaljen.

Nolsøe selv havde anderledes svært ved at beskrive afleveringen over for TV 2 SPORT, men for hende var det vigtigste, at den gav mål.

- Jeg sagde til Rikke efter kampen, at jeg synes, hun stiller lidt høje krav til mig. Jeg vælger at tage det som et kompliment, at hun tænker, jeg har muligheden for at hente den bold. En fuldstændig sindssyg aflevering, hun vælger at lave. Den sætter mig på totalt overarbejde, lød det med et smil fra Nolsøe.

Noget man joker med

Ifølge TV 2 SPORTs ekspert Lærke Møller, der selv var med på landsholdet for ti år siden, da Danmark sidste gang slog Spanien i en betydningsfuld landskamp, så er en assist som denne med til at sprede godt humør i den danske EM-lejr.

- Man joker lidt med, man aldrig skal spille en stregspiller på vej op ad banen. Så får hun bolden og laver den vildeste assist. Det er sådan noget, der skaber rigtig god stemning, og man kan gå og joke lidt med det hjemme på hotellet, sagde Lærke Møller.

En anden detalje, der uden tvivl bidrog til den gode stemning, var Kristina Jørgensens kig-væk-aflevering ind til netop Rikke Iversen på stregen.

Kristina Jørgensen lavede en imponerende kig væk-aflevering til Rikke Iversen på stregen, der belønnede med en scoring. Video: TV 2 Sport

- Jeg er rigtig glad for, hun greb den og scorede. Jeg tror, jeg havde fået lidt prygl, hvis den ikke var gået. Det er en del af mit spil. Jeg er intuitiv, og jeg kan godt lide at spille sammen med stregen. Så er jeg bare glad for, at det lykkedes.

Hvem havde du fået prygl af?

- Jeg tror, min træner var blevet lidt sur, lød det fra Kristina Jørgensen.

Det skulle ikke være første gang i turneringen, at landstræner Jesper Jensen havde reageret på et stregindspil fra Kristina Jørgensen. Det kan du læse mere om her: