EM håndbold

Ekspert kalder hollandsk beslutning for katastrofal

Holland havde flere gode muligheder for at sikre en tomålssejr over Tyskland, som var nødvendigt for at holde liv i semifinaledrømmen.

Du skal vinde to, men du fører kun med ét mål. Du er to mand i overtal, og der resterer kun få minutter.

Hvad gør du?

Forhåbentligt ikke det samme som hollandske Kelly Dulfer.

- Det der er jo fuldstændig vanvittigt. Holland havde momentet, de var to mand i overtal, og så laver de sådan en katastrofe. Dulfer smider bare bolden væk, hvor de havde muligheden for at øge til to mål, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen efter kampen.

Haluret viste 26-25 i hollandsk favør efter 56 minutter. Tyskerne var to mand i undertal, men havde netop reduceret.

I stedet for at udnytte overtallet valgte Dulfer at afslutte fra midten, men den tyske målvogter Eckerle havde på ingen måde problemer med at snuppe bolden. Hele episoden kan du se i videoen øverst i artiklen.

Sølle ét mål manglede Holland for at kunne holde liv i håbet om en semifinale. Tyskland kan stadig spille sig videre. Video: TV 2 SPORT

Var tvunget til at vinde med to mål

Holland var tvunget til at vinde med minimum to mål, hvis de ville holde liv i semifinaledrømmen.

De førte efterfølgende både 27-25 og 28-26, men tyskerne fortsatte med at reducere. I sidste angreb førte Holland igen med et enkelt mål, men de fik ikke udnyttet den sidste chance.

Derfor endte kampen med en hollandsk 28-27-sejr. Et resultat, der ikke kunne bruges til noget som helst i begge lejre.

- Det var jo en mærkelig afslutning på kampen. Tyskerne jublede heller ikke. Det er sjældent, man ser det i sådan en håndboldkamp. Det er en stor skuffelse for Holland, siger Peter Bruun Jørgensen.

Resultatet betyder, at Tyskland og Kroatien skal kæmpe om den sidste plads i semifinalen.

De to nationer mødes i en direkte duel onsdag aften. Vinder Holland over Rumænien, så skal Tyskland vinde med minimum to over Kroatien. Snubler Holland mod Rumænien, skal Tyskland blot slå kroaterne. Alt andet sender Kroatien i semifinalen.