Store følelser på spil - dansk semifinale vil betyde ekstremt meget

De danske spillere har hungret efter succes, og de lægger ikke skjul på, hvor meget en plads blandt Europas fire bedste hold vil betyde.

Det er fire år siden, de danske håndboldkvinder sidst stod i en semifinale ved en slutrunde, men tirsdag aften står de med chancen for at gentage bedriften.

Mastodonten Rusland skal nedlægges, hvis drømmen skal gå i opfyldelse. Landstræner Jesper Jensen lægger ikke skjul på, at han vil være stolt, hvis det bliver en realitet, selvom han stadig holder fast ved, det ikke bliver resultatet, der definerer succes eller fiasko.

- Vi vil blive ovenud lykkelige, hvis vi kan slå Rusland. Og hvis eller når det sker, så sætter vi en ny målsætning, siger Jesper Jensen.

Spillerne har hungret efter medaljekampe

Kigger man på spillertruppen, har cirka en fjerdedel af de nuværende EM-spillere været med til at vinde en medalje før (VM-bronze i 2013, red.), mens halvdelen af den danske trup har prøvet at stå i en semifinale - senest ved EM i 2016.

Nu er Danmark så igen én kamp fra det første store delmål. Og blandt spillerne er der ikke tvivl om, hvad det vil betyde at nå det stadie ved en slutrunde, hvor man spiller med om medaljerne.

  • Kathrine Heindahl: - Det er noget, vi har hungret efter i nogle år efterhånden. Og jeg føler, at vi er bedre rustet og tættere på, end vi længe har været. Så det vil betyde alt, at vi lige tager det sidste skridt. Jeg føler, vi har vist – også sidste år – at vi kan være med mod alle. I år har vi hele tiden været i stand til selv at have kortene på hånden, og dem håber jeg, vi bliver ved med at have på hånden, for så slår vi også russerne.
  • Sandra Toft: - Det vil betyde ekstremt meget. Jeg vil blive vanvittigt glad, hvis vi klarer den her og kommer i semifinalen. Jeg har prøvet det et par gange før, men jeg vil blive ekstremt glad, hvis det sker.
  • Mie Højlund: - Det er svært at beskrive, for det er noget, vi har jagtet, og nu står vi her og kan afgøre det selv. Der er ikke andre hold eller andre kampe, der spiller ind. Vi har det i vores egne hænder, og det føles virkelig godt. Vi ved, det er en sygt hård kamp, og det bliver svært at spille op imod Rusland, men det vil betyde så meget. Jeg vil gøre alt for at komme i en semifinale.
  • Louise Burgaard: - Det er en drøm, at vi selv kan afgøre, om vi vil i EM-semifinalen. Det bliver en vild kamp, og jeg vil kæmpe røven ud af bukserne for at komme i en semifinale.

Du kan se den altafgørende mellemrundekamp mod Rusland tirsdag klokken 20.30 på TV 2 og TV 2 PLAY.