EM håndbold

VM-finalister hylder Danmark: - Du kan kun sige tillykke

Der var hverken dårlige undskyldninger eller en trykket stemning, da den spanske lejr mødte op til pressemødet efter nederlaget til Danmark.

- Først og fremmest tillykke til Danmark. De var overlegne, indleder den spanske landstræner Carlos Vivier pressemødet efter nederlaget til Danmark.

Det var kort, kontant og med en stor portion selvindsigt, da spanierne mødte op i pressestolene.

Danskerne var suveræne og vandt med hele ti mål, hvorfor den spanske lejr på ingen måde ledte efter undskyldning. Sidste års VM-finalister lagde sig bare fladt ned.

- Det har været hårdt for os hele slutrunden, fordi vi har haft problemer med de mange tekniske fejl. Og Danmark er et hold, der ved, hvordan man udnytter de ting til deres egen fordel.

- Det var rimelig nemt for dem i dag (søndag, red.). Når du har et hold, der er bedre i mange aspekter af spillet, kan du kun sige tillykke, uddyber Vivier.

"De var stærkere, hurtigere og..."

Den spanske landstræner bliver i den grad bakket op af den store spanske stjerne Carmen Martin.

- Jeg er helt enig med Carlos. Danmark var bare et bedre hold, og de gjorde det rigtig godt. Det var virkelig svært for os at blive ved med at spille med dem kampen ud. Jeg kan kun sige tillykke til Danmark.

De næsten samme ord forlader munden af Jennifer Gutierrez:

- Jeg er enig med de to andre. Danmark var meget bedre i kampen. De var stærkere og hurtigere, og vi mistede mange bolde og skud. De havde en rigtig god målmand, og så var det ellers slut. Vi kan kun sige tillykke til Danmark.

Fantastiske kombinationer af de to danskere. Video: TV 2 Sport

Måltavlen viste efter kampen 34-24 til Danmark, hvilket i den grad også vidner om overlegenhed.

Der var endda plads til at skifte Sandra Toft ud i hele 2. halvleg, mens Laura Damgaard, Majbritt Toft Hansen og Andrea Hansen - spillere, der ikke har fået så meget tid på banen hidtil - også fik godt med minutter i benene.

Kan ikke kende spanierne

Danmarks store sejr blev naturligvis også skabt på baggrund af, at Spanien langt fra ramte niveauet.

Det er også en vigtig pointe at have i baghovedet, selvom Danmark mødte VM-finalisterne fra i fjor.

- Det var en rigtig, rigtig sløj spansk præstation. Man kan slet ikke kende dem i forhold til det hold, der var i finalen sidste år ved VM. De har lavet så sindssygt mange tekniske fejl. Til det her mesterskab må jeg bare erkende, at jeg har været skuffet over Spanien, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Lærke Møller.

Om Spanien var gode eller dårlige, betyder nok ikke det store for de danske spillere.

Punktum er nemlig, de er klar til en direkte duel om semifinalepladsen mod Rusland på tirsdag. En dansk sejr vil sende Danmark i semifinalen.