Én ting har stor betydning for dansk EM-stregs udvikling

Rikke Iversen har fået en stor rolle på det danske landshold under EM - og særligt én ting har været afgørende for hendes udvikling.

Hvis de danske seere har lært at sige Rikke Iversen under EM-slutrunden, er det ikke så underligt.

Den danske streg har fået en større rolle end ventet på det danske hold, der tirsdag kan spille sig i en semifinale.

Landstræner Jesper Jensen er da også fuld af beundring for Iversen, som tilmed har til gode at brænde et forsøg i angrebet.

- Rikke har taget et ordentlig step op, og hun har virkelig vist sig værdig til at spille på det her niveau.

- Det har hun også gjort gennem de sidste mange kampe i Odense Håndbold, som spiller Champions League. Det har været super flot, siger Jesper Jensen.

Assistenttrænerens råd blev afgørende

Landsholdet må af lykkelig omstændigheder undvære Rikke Iversens søster, Sarah Iversen, som er gravid. Og som ikke det ikke var nok, er det samme tilfældet med Nantes-stregen Stine Bodholt.

Derfor var vejen banet for Odense-spilleren, som mener, at det særligt er i forsvaret, at hun har oplevet den største udvikling.

- Min forståelse af forsvarsspillet her på landsholdet har før i tiden været, at jeg skulle være meget mere bevægelig. Det behøver jeg egentlig ikke. Lars Jørgensen (assistenttræner red.) har brugt utrolig meget tid på, at jeg skal stå og afvise de skytter og krydsspil, der kommer.

- Derfor kan man også se, at der er mere ro i den måde, som vi står i forsvaret, vurderer hun.

Og landstræner er bestemt enig.

- Især hendes defensiv har hun steppet op. Det er også en ros til Lars Jørgensen, der har fået hende til at dække op på den måde, som hun er god til. I stedet for, at hun i nogen kampe har ligget og flagret lidt for meget. Han har fået pakket hende ind, så hun holder sig til det, hun kan, siger Jesper Jensen.

Mere og mere spilletid

Iversens flotte præstationer er også til at aflæse på spilletiden, hvor hun i den seneste kamp fik hele 39 minutter på banen.

Danmarks førstevalg på stregen, Kathrine Heindahl, har fået i alt 166 minutter på banen under EM indtil nu, mens det er blevet til 144 for Rikke Iversen, som altså ikke er så langt efter førstevalget.

- Det er fedt, når folk lærer hurtigt. Det er super flot, og det er fedt, at der har været rigtig meget positivt rent defensivt.

Den 27-årige stregspiller har, foruden det gode forsvarsspil, lavet fem mål på lige så mange forsøg i angrebsenden.

Du kan se, om Iversen kan leve op til sine fine præstationer, når hun og resten af holdet møder Rusland tirsdag aften, hvor en sejr sender Danmark i semifinalen. Det er klokken 20.30 på TV 2 og TV 2 PLAY.