EM håndbold

Jesper Jensen holdt "mareridt" skjult for spillerne

Hvis Danmark ikke havde slået Rusland i sidste mellemrundekamp, havde konsekvenserne været flere end en misset EM-semifinale.

Når Jesper Jensen onsdag morgen vågner fra sine semifinaledrømme og kan konstatere, at drømmen er blevet til virkelighed, kan han samtidig glæde sig over at vågne på den samme hovedpude som de seneste to uger.

Sådan vil det være frem til søndag, hvor det danske kvindelandshold nu er garanteret minimum en bronzekamp, mens en sejr over Norge vil sende dem i EM-finalen. Situationen havde dog været meget anderledes, hvis Danmark ikke havde slået Rusland og i stedet var endt i kampen om femtepladsen.

Spillerne vidste det ikke, så det havde været noget af et mareridt at skulle klare den

Jesper Jensen, landstræner

Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) havde nemlig bestemt på forhånd, at de fire semifinalehold skal bo på Hotel Scandic i centrum af Herning, hvor Danmark har boet i to uger. Hvis de danske håndboldkvinder havde glippet semifinalen, ville de være tvunget til at flytte ud og i stedet rykke basen til Silkeborg.

Her kunne de så have bearbejdet skuffelsen og brugt to dage, inden der havde ventet en ligegyldig kamp om femtepladsen mod Holland.

- Det var den største lettelse for mig. At jeg ikke skulle gå ud i omklædningsrummet og overlevere en besked om, at de skulle skifte hotel til Silkeborg, fortalte Jesper Jensen i TV 2 SPORTs EM-studie efter sejren over Rusland.

Spillerne vidste ikke noget

Reglerne foreskriver nemlig, at kun få udvalgte hoteller, der er lukket for offentligheden, er en del af den røde boble/zone, og samtidig er der begrænset med plads på de hoteller. Det har i forvejen betydet, at flere hold i Danmarks mellemrunde – herunder Rusland – har boet på et hotel i Silkeborg.

Den plads stod Danmark til at overtage, hvis de ikke slog Rusland. En melding, der dog ikke var givet videre fra staben til spillerne.

- Spillerne vidste det ikke, så det havde været noget af et mareridt i aften (tirsdag, red.) at skulle klare den. Men okay, hvis vi havde tabt, så havde det været lort, men hvis vi havde tabt og skulle flytte hotel, så havde det været lort på lort. Vi havde ikke sovet alligevel, tilføjede landstræneren.

Følelserne var store hos Jesper Jensen, da pladsen i semifinalen var en realitet.

Droppede flytning i sidste uge

Netop hotelplanerne var faktisk allerede på tale i sidste uge, hvor det kom frem, at Danmark havde droppet at skifte hotel.

Planen var ellers, at de godt en uge inde i turneringen – efter gruppespillet – skulle skifte hotel i Herning, hvor de havde fået en særlig dispensation fra EHF til at bo på et offentligt tilgængeligt hotel. Her ville de så få øverste etage alene, mens en bagtrappe med dertilhørende vagt 24 timer i døgnet skulle være ind- og udgang til deres etage.

Flere af mellemrundeholdene blev dog boende i Silkeborg, hvilket efterlod plads til Danmark. Og i den danske lejr var der glæde over, at man kunne blive boende og undgå en flytning.

- Man finder lidt en rytme på det her hotel og begynder at føle sig hjemme. Når man træder ind på værelset, ligger tingene, som man er vant til. Det er lidt en tryghed at blive på samme hotel, sagde Mie Højlund blandt andet sidste onsdag.

Tror på tæt dyst mod Norge

Nu kan de danske spillere altså lade værelserne rode yderligere fem dage, mens de kan begynde at indstille sig på det nordiske brag, der venter i semifinalen.

- Med det samme jeg nævnte Norge ude i omklædningsrummet, så begyndte spillerne at tune in. Vi har en følelse af, at vi kan spille med mod Norge, slog Jesper Jensen fast.

Danmarks semifinale mod Norge spilles fredag aften klokken 20.30. Kampen kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.