Håndbold

Ligaklub ramt af coronavirus - to personer testet positiv

Resten af BSH-truppen er sendt hjem, og der vil ikke være træning før holdets næste kamp på fredag.

Coronavirus har flere gange ramt herrernes håndboldliga.

Nu er det sket igen. Ligaklubben Bjerringbro-Silkeborg skriver i en pressemeddelelse, at to personer fra klubben onsdag er testet positiv for covid-19.

Det nævnes ikke, hvem der er tale om.

- Tirsdag morgen blev vi i Bjerringbro-Silkeborg opmærksomme på, at der var risiko for corona i truppen. Som følge heraf blev træningen tirsdag og i dag onsdag aflyst, indtil der kom svar på testene, udtaler klubbens direktør, Jesper Schou.

Klubben skriver, at torsdagens træning ligeledes er aflyst, men at det fortsat er planen at gennemføre fredagens ligakamp mod Aarhus Håndbold.

Tre klubber er tidligere ramt

Protokollen fra Dansk Håndbold Forbund, DHF, foreskriver, at fem spillere fra samme klub skal testes positiv, før en eventuel udsættelse kan komme på tale.

Tilbage i november blev både GOG, Lemvig-Thyborøn og KIF Kolding alle ramt af coronavirus i truppen. Smitten blev registreret i takt med, at først GOG og Lemvig-Thyborøn mødte hinanden, og efterfølgende var det KIF Kolding, der spillede mod Lemvig-Thyborøn.

Lemvig og KIF forsøgte dengang at få kampen udsat, da der var mistanke om, at smitten kunne have spredt sig i Lemvig-truppen efter kampen mod GOG.

Det blev nægtet af DHF, der antallet af smittetilfælde fortsat var under fem.