EM håndbold

Toft var sikker på sejren efter fem minutter

De danske spillere spiller med en helt anden ro og afslappethed, hvilket er årsagen til den nuværende succes, mener Sandra Toft.

Der kom for alvor først ro på hos spillerne mod kampens afslutning.

Det samme gjorde sig sikkert gældende hos de knap halvanden million danskere, der sad og fulgte kampen mellem Danmark og Rusland på tv.

Danskerne spillede godt, men man turde ikke juble, før kampen var slut. Men faktisk stod Sandra Toft allerede tidligt i kampen med en rigtig god fornemmelse.

- Der er en kæmpe tro på, at vi kan vinde, hver gang vi går på banen. Efter fem minutter af kampen i går (tirsdag, red.) følte jeg mig sikker på, vi ville slå russerne, siger målvogteren til TV 2 SPORT og sætter ord på den udvikling, spillerne har været igennem:

- Forskellen fra 2019 og til 2020 er meget det udtryk, vi kommer med på banen, og den ro vi lige pludselig spiller med. Der er ingen stress og panik, og der er ingen modløshed på holdet.

"Vi sidder og griner i omklædningsrummet"

Men hvor kommer den store ændring på under et år fra?

Det er det helt store spørgsmål, som selv ikke Sandra Toft kan sætte ord på.

- Jeg ved det ikke. Jeg er bare rigtig glad for, det er der. Der er bare en enorm ro og afslappethed på holdet. I omklædningsrummet før kampene sidder vi og griner lidt af, hvor let stemningen er. Folk synger og danser.

- Og så sammenligner man jo med omklædningsrummet i Japan, hvor man var total anspændt. Der var selvfølgelig også en OL-billet på spil der, men der er bare en anden ro over os nu.

Det er helt absurd, at Sandra Toft når at diske op med en redning i den situation, siger kampens kommentator. Video: TV 2 SPORT

Den ro, Sandra Toft omtaler, har hidtil været medvirkende til et stort EM.

De spanske VM-finalister fra 2019 blev besejret med ti mål, mens Rusland tirsdag aften blev kørt over med 30-23.

Det har bragt Danmark i den første semifinale siden 2016, og her venter naboerne fra Norge fredag aften.

Det er en kamp, du kan se på TV 2 og TV 2 PLAY klokken 20.25.