Håndbold

Aarhus United er reddet

Med hjælp fra spillere, trænere og sponsorer er Aarhus United i stand til at holde klubben kørende.

Ligaklubben Aarhus United er reddet.

Det står klart torsdag, hvor den aarhusianske klub har udsendt en pressemeddelelse.

- Vi har fået en enorm opbakning fra vores eksisterende sponsorer, som holder rigtig meget af vores projekt, og de har næsten uden undtagelse givet et tillægssponsorat.

- Samtidig har vi fået en række nye sponsorer ind på lagene under hovedsponsorniveau, der alle ønsker at være med til at udvikle vores klub videre frem. Det er vi selvfølgelig meget taknemmelige for, siger næstformand i Aarhus United, Jan Snogdal.

Aarhus Uniteds fremtid har været usikker på grund af klubbens alvorlige økonomiske situation. Det er så reddet nu, så Aarhus United kan fortsætte i Kvindeligaen.

Og Aarhus United har i den grad også meget at spille for.

I skrivende stund er klubben nummer syv i landets bedste kvindeliga. En placering, der vil sende holdet i slutspillet. Slutspillet udformes af de otte bedste hold.

Har fundet pengene

Klubben havde tidligere meldt ud, at de skulle skære en million kroner af omkostningerne sæsonen ud.

Yderligere skulle der tilføres to millioner i indtægter, så "klubben kunne fortsætte og overleve som topklub og talentudviklingscenter i dansk kvindehåndbold".

Faktisk har spillere og trænere accepteret en lønnedgang.

- Hverken vores spillere eller trænere får for meget i løn i Aarhus United, og alligevel er de trådt til med denne uvurderlige hjælp.

- Det siger alt om de folk, vi har tilknyttet Aarhus United. Vores investorgruppe og øvrige venner af huset har så hjulpet os det sidste stykke på vej, så vi er dækket af på likviditeten, siger Jan Snogdal.

Klubben bliver nu kørt videre på et reduceret omkostningsniveau. Klubben håber derfor stadig på at lande en eller to hovedsponsorer.