- Går da ud fra, hun betaler tilbage, siger Jesper Jensen om nordmand

Jesper Jensen fortryder dog på ingen måde, at han fik gang i Marit Frafjords karriere igen.

Hun er lige nu en af de bærende kræfter i det norske forvar ved EM.

Marit Frafjord er en del af ’betonmuren’, og hun har registreret 12 blokerede skud i 6 kampe. Langt flere end nogle andre spillere ved slutrunden.

Og det kan hun måske takke Jesper Jensen for. For den tidligere norske landsholdsanfører havde faktisk pensioneret sig selv. I 2017 stoppede landsholdskarrieren, og året efter stoppede hun klubkarrieren.

Det var dog ikke længe, hun kunne kalde sig håndboldpensionist. Få måneder efter hendes sidste kamp i Bucuresti skrev hun således under på en kontrakt med Team Esbjerg, hvor hun kom ind under Jesper Jensens vinger.

Derfor forventer den danske landstræner da også, der bliver betalt tilbage fredag aften, når Danmark og Norge står ansigt til ansigt.

- Jeg går da ud fra, at hun betaler tilbage, og at Norge betaler lidt tilbage. Og så lader de os vinde på fredag. Det kunne da være fint. Hvis man giver lidt, skal man også få lidt tilbage jo, siger Jesper Jensen med et smil til onsdagens pressemøde.

Jensen har ikke fortrudt

På pressemødet var fokus flere gange på det faktum, at det faktisk var Jesper Jensen, der fik gang i den norske forsvarsprofil igen.

I maj 2020 gav hun udtryk for, at ”håndbold var blevet sjovt igen”, og at hun var klar til at hjælpe de norske landsholdskvinder, hvis der var brug for hende.

Det var der, og nu er hun atter blevet en profil. Noget, der faktisk bare glæder Jesper Jensen.

- Jeg har ikke fortrudt, jeg gjorde hende kampklar. Marit er rigtig godt spillende, og det glæder vi os til at spille imod. Så må vi se, om vi kan finde lidt sprækker i den der betonmur, Norge har bygget op derinde. Marit er en god pige, så jeg håber da, hun spiller en god kamp, men at de trods alt taber.

Marit Frafjord har spillet på den gode side af tre timers håndbold ved denne slutrunde.

En mængde, der er overgået af få nordmænd, og som faktisk er mere end profiler som Heidi Løke, Nora Mørk, Malin Aune og Katrine Lunde.

Er glad for at have hende i Esbjerg

Det er dog ikke kun hos Norge, at stregspilleren er en vigtig skikkelse.

Det er hun også i Esbjerg, hvor hun bidrager med mange ting. Både på og udenfor banen.

- Marit er jo et rigtig dygtigt og fint menneske, som kan meget med sine holdkammerater. I Esbjerg er hun en stor hjælp til mig som en leder. Og så er hun jo en af de bedste forsvarsspillere i verden og god til at placere sig.

- Hun tager ikke de fysiske kampe, men flytter sig smart. Men først og fremmest er hun et fint menneske, som jeg er glad for at have i Esbjerg.

Marit Frafjord var i mange år et synonym med den norske succes.

Hun var med til at vinde OL-guld i 2008 og 2012, mens hun også var med til at snuppe bronze ved OL i Rio i 2016.

Indgående kendskab til mange spillere

Marit Frafjord er dog langt fra den eneste norske spiller, der har et indgående kendskab til Jesper Jensen.

I Team Esbjerg render også Rikke Granlund, Marit Jacobsen, Kristine Breistøl, Sanna Solberg og Vilde Ingstad rundt til dagligt.

Både Granlund, Jacobsen, Breistøl og Solberg har været en del af det norske hold ved denne slutrunde, og det skaber naturlige fordele i begge lejre.

- Det er fedt. Det kan jeg jo godt lide. Lige så vel som vi har et kendskab til nogle spillere, som vi har spillet mod i Champions League med Esbjerg, så har vi også et indgående kendskab til spillerne fra Norge, og de har jo også et indgående kendskab til mig.

- Så jeg tror, vi har lidt intern viden, vi kan bruge mod hinanden, forklarer Jesper Jensen på pressemødet.

Danmark og Norge mødes i semifinalen ved EM fredag aften klokken 20.30. Det er en kamp, du kan se på TV 2 og TV 2 PLAY klokken 20.25.