VM håndbold

Lindberg kalder landstrænerens forklaring for noget vrøvl

Hans Lindberg er blevet fravalgt til VM i Egypten i januar. I stedet skal Lasse Svan og Johan Hansen udgøre den danske højrefløj.

Torsdag blev den danske VM-trup offentliggjort. Og Hans Lindberg var ikke blandt de 20 udvalgte.

Nikolaj Jacobsen fortalte torsdag til TV 2 SPORT, at Lindberg blandt andet var fravalgt på grund af fysikken.

Det giver den 39-årige fløjspiller dog ikke meget for. Det fortæller han i et interview til BT.

- Jeg synes, det er noget vrøvl. Jeg var skadet fem dage til VM i 2019, hvor jeg blev skiftet ud for tidligt, og så var der nogle udskiftningsregler, som gjorde, jeg ikke kunne komme ind igen. At han så hentyder til Lasse, som har været ude i otte eller ni måneder, det kan jeg ikke gøre noget ved.

Den erfarne fløj er blevet fravalgt til fordel for Johan Hansen og Lasse Svan, der skal udgøre den danske højrefløj.

Hans Lindberg har ellers været en fast del af det danske landshold siden 2007, og han var senest med, da Danmark vandt VM-guld i 2019.

Dermed får han ikke selv muligheden for at forsvare verdensmestertitlen.

"Jeg er nødt til at kigge på fremtiden"

Den danske landstræner forklarede tidligere torsdag, hvorfor valget ikke faldt på Füchse Berlin-profilen.

Og det er faktisk ikke kun på grund af fysikken, at Lindberg er siet fra.

- Alle tre er mere end kvalificeret til at være der på holdet. Når jeg kigger lidt tilbage til 2019, så har Hans døjet med lidt skader op til eller under slutrunden. Og Lasse Svan senest ved VM i Sverige. Så der er ingen tvivl om, at begge to har en alder, som gør, at de måske er lidt mere udsatte, end Johan Hansen er. Så er det lidt svært at skifte ud i coronaboblen nede i Egypten, og det er heller ikke nemt at få folk derned, siger Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT.

- Og så er jeg nødt til at kigge lidt på fremtiden. På at vi på den position har to rigtig dygtige, som også er oppe i alderen, og så har vi med Johan Hansen en rigtig dygtig højre fløj også. Så det er en blanding af at spille lidt på lidt fysik i forhold til at være på den sikre side og kigge ud i fremtiden. For der er ingen tvivl om, at med de kvaliteter, Hans Lindberg har, så er er han fuldt ud berettiget til at være på holdet.

Trods sin høje alder leverer Hans Lindberg stadig stabilt gode præstationer for Füchse Berlin.

Med 63 mål i 11 kampe er han aktuelt nummer ni på Bundesligaens topscorerliste. Men det er altså ikke nok til at komme i VM-truppen.

VM spilles fra 14. til 31. januar. Danmarks gruppekampe finder sted 15., 17. og 19. mod henholdsvis Bahrain, D.R. Congo og Argentina.