Nikolaj Jacobsen forklarer fravalg af Lindberg

Hans Lindberg er ikke med i den 20 mand store trup, som Nikolaj Jacobsen har udtaget til VM i Egypten.

Superveteranen Hans Lindberg må blive hjemme, når det danske herrelandshold i håndbold skal forsvare VM-titlen ved verdensmesterskabet i Egypten i januar.

Den 39-årige fløjspiller med 270 landskampe på cv'et er ikke med blandt de 20 navne, som landstræner Nikolaj Jacobsen torsdag har udtaget til slutrunden.

I stedet skal Lasse Svan og Johan Hansen udgøre fløjduoen i højre side.

- Alle tre er mere end kvalificeret til at være der på holdet. Når jeg kigger lidt tilbage til 2019, så har Hans døjet med lidt skader op til eller under slutrunden. Og Lasse Svan senest ved VM i Sverige. Så der er ingen tvivl om, at begge to har en alder, som gør, at de måske er lidt mere udsatte, end Johan Hansen er. Så er det lidt svært at skifte ud i coronaboblen nede i Egypten, og det er heller ikke nemt at få folk derned, siger Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT.

- Og så er jeg nødt til at kigge lidt på fremtiden. På at vi på den position har to rigtig dygtige, som også er oppe i alderen, og så har vi med Johan Hansen en rigtig dygtig højre fløj også. Så det er en blanding af at spille lidt på lidt fysik i forhold til at være på den sikre side og kigge ud i fremtiden. For der er ingen tvivl om, at med de kvaliteter, Hans Lindberg har, så er er han fuldt ud berettiget til at være på holdet.

Landstræneren fortæller desuden, at det ikke var let at give Lindberg beskeden.

- Det er ikke specielt sjovt. Det er en mand, som har gjort det rigtig godt. Senest for Berlin. Han har spillet nogle rigtig gode kampe. Jeg er nødt til at se på truppen som en sammenhængende enhed. Der har jeg vurderet, at Johan og Lasse er de to bedste i forhold til det, jeg ønsker at have med, siger Jacobsen og slår fast, at det ikke er et endegyldigt farvel til Lindberg på landsholdet.

Trods sin høje alder leverer Hans Lindberg stadig stabilt gode præstationer for Füchse Berlin.

Med 63 mål i 11 kampe er han aktuelt nummer ni på Bundesligaens topscorerliste. Men det er altså ikke nok til at komme i VM-truppen.

Svært at vælge på målmandsposten

På målmandsposten er Jannick Green heller ikke med, selvom han de seneste slutrunder har været fast andetvalg.

- Han døjer stadig med sit knæ og er ikke på 100 procent. Han spiller godt nok i Magdeburg nu, men vil nok ikke kunne nå at blive 100 procent frem til slutrunden. Derfor har vi valgt at sige, at Jannick ikke skal bruges i januar. Fornuftigt at få styr på sit knæ. Og så har de to andre gjort det rigtig godt også, siger Jacobsen og understreger:

- Det er svært at vælge på den position. Der er tre rigtig dygtige målmænd bag Niklas, som alle tre gør det rigtig godt.

Overtager fra Lauge

Ved VM kommer der til at være et helt nyt ansigt i truppen.

Nikolaj Læsø får sin debut for sine præstationer i denne sæson.

- Det er for noget af den fandenivoldskhed, som han har spillet med i Aalborg, siden han kom derop. Nikolaj har nogle defensive kvaliteter, som spiller ind i, at han er med denne gang.

- Jeg synes, han har gjort det rigtig godt. Specielt i Champions League har han vist, at hans skudkraft på internationalt niveau kan gøre sig gældende.

Og hvad gør landsholdet så uden den vigtige spiller Rasmus Lauge?

- Der er nogle spillere, som nok får nogle større roller. Mads Mensah skal nok lukke endnu større roller, end han har gjort tidligere. Lasse Andersson i den anden ende skal også ind og bidrage, forklarer landstræneren.

VM spilles fra 14. til 31. januar. Danmarks gruppekampe finder sted 15., 17. og 19. mod henholdsvis Bahrain, D.R. Congo og Argentina.