Træner sender kæmpe ros til danske EM-værter

Under vanskelige kår har Danmark skabt en af de bedste slutrunde i Kim Rasmussens trænerkarriere.

Det er ikke kun inde på banen, Danmarks EM har været en bragende succes.

Faktisk har arbejdet rundt om turneringen været så godt, at Danmark har skabt et yderst mindeværdigt EM.

Det mener Kim Rasmussen, der er landstræner for Montenegro.

- Det er sublimt arbejde - den måde de har organiseret det her på – og sådan som det kører. Hvis der har været nogle småting, er de blevet fikset med det samme. Og fikset med et smil, siger Rasmussen til TV 2 SPORT og tilføjer:

- Jeg har kæmpe ros til Dansk Håndbold Forbund og til alle dem, der har været omkring det her. Jeg synes, det har været et af de absolut bedste mesterskaber, jeg nogensinde har været en del af. Og det her er altså mit ottende mesterskab i træk.

Udfordringer har der ellers været nok af som EM-vært i en tid med coronavirus. For det første måtte Danmark flytte en del af slutrunden væk fra Frederikshavn, da Nordjylland blev lukket ned i efteråret. Dernæst overtog Danmark den halvdel af turneringen, der skulle have været afviklet i Norge - herunder hele finaleweekenden.

Løsningen blev et tættere kampprogram i Herning og Kolding som helt ny værtsby.

Spillernes syn på EM

Nikita van der Vliet, Holland: - De har fået det bedste ud af det, og hoteller og alt andet har været meget fine.

Dione Housheer, Holland: - Nogle gange har reglerne været lidt for meget, for man kan kun gå ét skridt uden for hotellet. De har været meget strikse med det, men det er okay.

Jovanka Radicevic, Montenegro: - Jeg kan godt lide at spille i Danmark. Det er godt organiseret. December er landsholdets måned, og jeg er glad for, at vi kan spille.

EM 2020 afvikles i en coronaboble, hvor deltagerne testes regelmæssigt. Det betyder eksempelvis, at spillere og trænere har været begrænsede i deres færd uden for de særlige EM-zoner. På godt og ondt, fortæller Kim Rasmussen:

- Hvis der skulle være noget, var det lidt ærgerligt, vi ikke havde et sted tættere på, hvor vi kunne trække lidt luft. Vi skulle køre 40 minutter for at komme i Wow Park, hvilket også var utroligt sjovt. Det mindede om, når man slipper køerne løs i foråret. Alle løb rundt, siger den danske træner, inden han sender endnu en bunke roser mod de danske arrangører:

- Men alle kendte præmisserne. Hvis man ikke kunne klare det, skulle man lade være med at komme. Alt har fungeret fint. Vi slutter med et godt mesterskab – over al forventning.

Fem EM-kampe tilbage

  1. Kampen om femtepladsen: Rusland – Holland
  2. Semifinale: Frankrig – Kroatien
  3. Semifinale: Norge – Danmark
  4. Bronzekamp
  5. Finale