VM i håndbold 2023

- Jeg er ekstremt ked af det, siger fravalgt målmand

Landstræner Nikolaj Jacobsen har foretrukket tre andre keepere frem for Jannick Green til det kommende VM, og det forstår den fravalgte målmand godt.

”1-2-3 – Jannick er en mur!”

Råbene fra de danske fans i en fyldt Boxen i Herning under VM 2019 glemmer den danske målvogter aldrig. Når Danmark tager til Egypten for at forsvare sit verdensmesterskab til januar, bliver det dog uden Jannick Green.

- Når det kommer til stykket, kan jeg sagtens forstå, at Nikolaj Jacobsen har set bort fra mig, siger Jannick Green til TV 2 SPORT.

Den 32-årige Magdeburg-keeper har været udtaget til syv ud af de seneste otte slutrunder, men denne gang har landstræner Nikolaj Jacobsen altså set bort fra den rutinerede vestjyde.

- Det er selvfølgelig ikke sjovt, og jeg er ekstremt ked af det. Men man skal også være fit for at spille et VM, og det er jeg ikke, siger han.

Skader har forstyrret i Tyskland

Han respekterer landstrænerens beslutning til fulde.

Green har nemlig haft et svært år, hvor han har måttet kæmpe sig gennem den ene skade efter den anden.

- Først var det det ene knæ. Så fik jeg okay styr på det. Så fik jeg en skade i det andet knæ. Og det begyndte så at sætte sig i ryggen og gav en stiv nakke.

Han stillede sig dog stadig til rådighed for landstræneren, men var samtidig ærlig omkring sin situation.

- Jeg er ikke 100 procent lige nu. Jeg sagde, at hvis han ville have mig med, ville jeg gøre alt for at komme så tæt på 100 procent som overhovedet muligt.

- Jeg har været glad for at have en meget åben dialog med Nikolaj omkring det, og jeg respekterer hans beslutning. Han skal tage til VM med fitte spillere og dem, han tror på.

Green fokuserer i stedet på at blive fit og krydser fingre for et bedre 2021.

Nikolaj Jacobsen har udtaget målvogterne Niklas Landin, Kevin Møller og Emil Nielsen til VM-slutrunden til januar.