EM håndbold

Ville bare spille i Danmark - nu fortryder hun, at stor beslutning blev taget så sent

På en af de sidste hviledage ved EM fortalte Trine Østergaard om sin oplevelse med endelig at tage skridtet til udlandet.

Vi spoler lige tiden tilbage til foråret.

Hun er 28 år gammel og har spillet sin 12. sæson i streg i den danske liga. Det nærmer sig sommer, og Odense Håndbold er i gang med den helt store transformation.

En verdensmester er på vej ind, og flere landsholdsprofiler - danske som udenlandske - skal videre i karrieren. En af dem er Trine Østergaard.

Alt tyder dog på, hun skal fortsætte sin karriere i Danmark. Her har hun nemlig altid været.

- Jeg har altid troet, jeg skulle spille i den danske liga i hele min aktive karriere, siger højrefløjen til TV 2 SPORT.

Nu er vi i årets sidste måned. Få momenter før den store EM-semifinale. Trine Østergaard er dog ikke længere at finde i den danske liga.

Planerne om at spille hele karrieren på dansk grund ændrede sig, da en ikke kærkommen følelse indtraf.

- Jeg var mæt af at spille i den danske liga. Jeg følte, min motivation var dalet lidt. Og jeg vil ikke være den type spiller. Jeg lever og ånder for at spille og vinde håndboldkampe. Så da jeg kunne mærke, min motivation ikke var, hvor den skulle være, gjorde det mig faktisk ked af det.

Derfor drog hun sammen med Odense- og landsholdskammeraten Stine Jørgensen til det tyske.

Her stod SG BBM Bietigheim klar med åbne arme. Den hollandske landsholdsspiller Angela Malestein havde forladt klubben, så Østergaard skulle ned og udfylde et stort hul på højrefløjen.

Jeg fortryder faktisk lidt nu, at jeg ikke gjorde det noget før

Trine Østergaard om sit skifte til Tyskland

Det skulle hun efter en glorværdig karriere i det danske, hvor debuten faldt tilbage i 2008 for Ikast-Brande.

Klubben blev senere til FC Midtjylland, og her vandt Trine Østergaard adskillige trofæer. I 2017 drog hun så til Odense Håndbold, hvor hun nåede at spille i tre sæsoner.

'Det var jo faktisk ikke så slemt'

Trine Østergaard beskriver sig selv som et menneske, der sætter stor pris på tryghed. Netop det faktum skræmte hende i mange år fra at tage til udlandet.

Men den har hun altså også formået at finde nu, selvom adressen ikke er med et dansk postnummer.

- Jeg føler, jeg er blevet lidt ældre. Jeg har altid været et tryghedsmenneske, men jeg har fundet af, at måden, de gør tingene på i Tyskland, ikke er langt fra den måde, vi gør tingene på i Danmark. Så det er slet ikke så farligt, og det er noget, jeg kan føle mig tryg i, selvom det ikke er hjemme i Danmark.

Og det endte faktisk med, at det ikke tog mange dage i Tyskland, før hun faldt til rette.

- De første dage var selvfølgelig specielle. Men der gik ikke ret længe, før jeg opdagede, at det jo slet ikke var så slemt. Det var meget let at falde ind i rammerne og deres miljø, så jeg fandt hurtigt ud af, jeg kunne vænne mig til det.

De tre sæsoner i Odense kastede ikke et mesterskab af sig, selvom den storsatsende fynske klub alle tre år var en del af topstriden.

Fortyder, hun ikke gjorde det tidligere

Det kan dog være, Trine Østergaard kan juble over et ligamesterskab, når den indeværende sæson er færdigspillet. Hendes tyske klub Bietigheim fører således den bedste tyske række.

Den øjeblikke succes for klubben spiller derfor nok også en stor rolle i, at Trine Østergaard trives i Tyskland.

- Jeg er rigtig glad for min beslutning om, at jeg endelig har taget skridtet videre og prøver noget helt andet. Det giver nogle anderledes udfordringer både på banen og udenfor banen. Og der føler jeg bare, jeg har rykket mig rigtig meget.

Selvom hun i mange år ikke havde planer om at drage væk fra Danmark, er der faktisk noget, der nager den danske profil nu.

- Jeg er stolt af, jeg har taget skridtet og fundet ud af, det slet ikke er så slemt. Jeg fortryder faktisk lidt nu, at jeg ikke gjorde det noget før.

Den foretrukne højre fløj på landsholdet har dog stadig sine begrænsninger.

Der har været opkald fra blandt andet Østeuropa, men det skræmmer stadig den lynhurtige profil en smule. Tyskland minder meget om Danmark, men det gør Ungarn nødvendigvis ikke, som hun forklarer.

Tyskland, Østeuropa, Danmark eller noget helt fjerde. Det betyder ikke det store i den nuværende sammenhæng. Her er hun på dansk grund ved at skabe et stort EM-resultat med Danmark.

Fredag aften venter Norge i en semifinalen, og den kamp kan du se på TV 2 og TV 2 PLAY fra klokken 20.25.