EM håndbold

- Hvor er det fedt, at de tillader sig at være sure, siger Jensen

Trods semifinalenederlaget til Norge glæder landstræneren sig over spillernes reaktion og vil gøre alt for at tage hjem med EM-bronzemedaljer.

Så tæt på, og alligevel vandt Norge. Som så mange gange før. 14. gang i træk.

Den første mesterskabsfinale siden 2004 glippede. Den sjette semifinale i træk med nederlag som facit.

Kvindelandsholdet i håndbold var tættere på end længe. Selvom en semifinale i sig selv er mere end godkendt og over forventning, var spillernes reaktioner voldsomme. "Jeg sitrer af vrede," lød det fra Mie Højlund, mens anfører Sandra Toft slog fast, at spillerne "skal have lov til at rase eller græde ud" efter nederlaget.

Netop skuffede miner over at have tabt en EM-semifinale til håndboldstormagten Norge siger meget om, hvor landsholdet anno 2020 står, mener landstræner Jesper Jensen.

- Jeg synes, det er megafedt. Hold kæft, hvor er det fedt, at vi står et sted, hvor spillerne tillader sig at være sure og ærgerlige over at tabe en semifinale til Norge, hvor vi har presset dem til det yderste, siger Jesper Jensen til TV 2 SPORT.

Det er på en måde så rørende at se dem præstere

Jesper Jensen, landstræner

Landstræneren peger pilen tilbage, før han peger den frem mod søndagens bronzekamp mod den store EM-overraskelse, Kroatien.

Se bronzekampen og finalen på TV 2 eller TV 2 PLAY.

Klavs Bruun får ros

I 2016 blev Klavs Bruun Jørgensen ansat som landstræner og påbegyndte en mindre revolution, hvor større fysik og et stærkt forsvar var blandt de største dyder.

Det medførte en fjerdeplads i Jørgensens slutrundedebut i 2016. Efterfølgende blev det til mere skuffende resultater trods glimt af storhed.

- Spillerne har villet det så meget. Det kan Klavs jo om nogen skrive under på i den tid, hvor han også flyttede dem helt vildt meget i forhold til deres indstilling og kultur med at træne. Vi ser tilbage på nogle år, hvor Danmark flyttede sig som land rent fysisk, og nu står vi her, siger Jesper Jensen og uddyber:

- Inden vi startede mod Spanien, Rusland og faktisk også inden Norge snakkede vi om, at vi tror på, vi kan køre modstanderne trætte. Vi kan bare smadre dem på den fysiske del. Det var fuldstændig utopisk, da Klavs startede, så vi har rykket os så langt.

- De her spillere går igennem ild og vand og vil dø for at repræsentere Danmark. Det er på en måde så rørende at se dem præstere, og hvor meget de vil det. Nogle gange tror jeg næsten, det har været en hæmsko for dem, at de vil præstere så meget for Danmark. Det er sgu ikke på grund af individuel hæder eller anerkendelse.

En indsø af tårer

Tilbage til fremtiden og udsigten til en medalje.

Tårerne skal trille og tørres væk, det sidste raseri skal ud. Søndag er chancen der igen. Der er gået syv år, siden Danmark sidst vandt en medalje ved et mesterskab.

Jeg tror slet ikke, jeg kan beskrive, hvor rørende det vil være, hvis vi kan få en medalje

Jesper Jensen, landstræner

Ved VM i 2013 blev det til bronze. Kun tre af de nuværende landsholdsspillere - Anne Mette Hansen, Louise Burgaard og Trine Østergaard - var med dengang.

Resten har aldrig prøvet at få en medalje om halsen iklædt nationaldragten.

Sker det på søndag, mener Jesper Jensen, at reaktionerne efter nederlaget til Norge vil være det rene vand ved siden af.

- Får vi den bronzemedalje, vil jeg vædde med, at vi kan lave en indsø herude i Herning Messecenter af bare tårer, siger han.

- Det er jo ikke, fordi vi ikke er skuffede, men det vil være kæmpe-, kæmpe-, kæmpestort for vores hold - og nok et skridt, vi ikke turde håbe på inden turneringen.

- De her spillere brænder rigtig meget for at præstere individuelt. I skulle bare vide, hvor meget de ønsker at præstere i den danske trøje. Det er det største, de overhovedet kan finde; at trække trøjen ned over hovedet.

- At se de der rutinerede spillere som Østergaard, Heindahl, Toft og Burgaard, der har været med til så meget, og som bare vil dø for at vinde metal hjem til Danmark. Jeg tror slet ikke, jeg kan beskrive, hvor rørende det vil være, hvis vi kan få en medalje. Hvis jeg skal tage to døgn uden at sove for at give dem den bronzemedalje, så skal jeg nok gøre det.

Bronzekampen spilles søndag klokken 15.30 efterfulgt af finalen, som står mellem Norge og Frankrig.