EM håndbold

Norsk stjerne storroste Danmark, og så pressede tårerne sig på

Nora Mørk havde svært ved at sætte ord på, at hun på søndag skal spille finale i sin første slutrunde i tre år.

For første gang i tre år skal Norges håndboldkvinder spille finale ved en håndboldslutrunde.

Men det holdt hårdt. 30 minutter inde i fredagens semifinale mod Danmark var de norske stjerner således bagud med tre mål, og endnu mere bekymrende var det, at de kun havde formået at score 10 mål.

Det er fantastisk. Jeg har ikke ord. Det betyder vældig meget

Nora Mørk

Ganske uvant for holdet, der har scoret suverænt flest mål ved EM-slutrunden.

Nordmændene formåede i 2. halvleg at straffe de danske fejl og sikre finalepladsen med en sejr på 27-23. Men da TV 2 SPORT i minutterne efter kampen fangede stjernespilleren Nora Mørk, var hun alligevel fuld af lovord over for de danske EM-værter.

- Danmark spillede os ganske dårlige i 1. halvleg. Men vi havde Lunde (Katrine, red.), der begyndte at redde nogle vigtige bolde, og så bestemte vi os for at tage ét mål ad gangen, men Danmark gav os kamp til stregen.

- De har virkelig noget stort på vej.

Hvordan var det at spille mod det danske forsvar?

- Det var hårdt, som vi havde forventet. Når det er sådan, er det endnu vigtigere at sende bolden i mål. Det gjorde vi ikke helt i 1. halvleg. Det var lidt bedre efter pausen, og så er vi bare stædige, så vi sagde, at vi må bare ikke tabe. Det var utrolig vigtigt, siger Nora Mørk.

Tårerne pressede sig på

Og så meldte de helt store følelser sig på banen. De så sejrsvante nordmænd har ikke været i en finale siden 2017, da de fik VM-sølv.

Grundet private årsager og skader er det også den seneste slutrunde, som Nora Mørk har været med til. Det faktum, at hun nu er med igen, og at Norge er tilbage i guldkampen, var svært at sætte ord på for den 29-årige Kristiansand-spiller.

- Det er fantastisk. Jeg har ikke ord. Det betyder vældig meget. Jeg er virkelig, virkelig stolt.

Hvad vil en guldmedalje i dit comeback betyde?

- Det vil betyde alt. Det er længe siden, vi har fået guld. Det har kostet enormt meget at komme tilbage. Det vil være helt fantastisk, siger en tydelig bevæget Nora Mørk, der tidligere har vundet tre EM-guldmedaljer og et enkelt verdensmesterskab.

Norge har indtil nu været helt og aldeles suveræne ved EM, hvor de har vundet samtlige kampe. Nora Mørk er med 48 mål turneringens topscorer.

I søndagens finale skal Norge møde de forsvarende europamestre fra Frankrig, mens Danmark i bronzekampen møder Kroatien.

Det var lige ved og næsten for Danmark, der spillede en formidabel første halvleg mod nordmændende. Video: TV 2 Sport