EM håndbold

Selvsikre danske eksperter glæder kroatere

Kroatien har det fint med at være undertippet forud for søndagens kamp om EM-bronzemedaljen mod Danmark.

- Det her kroatiske hold kommer ikke til at volde Danmark problemer.

- Danmark får medalje på søndag.

- Danmark er storfavorit.

Med ordene fra henholdsvis TV 2 SPORTs håndboldeksperter Klavs Bruun Jørgensen, Lærke Møller og Bent Nyegaard er scenen i den grad sat før søndagens EM-bronzekamp mellem Danmark og Kroatien.

På Kroatiens pressemøde blev de selvsikre eksperters ord mødt med et smil og ro hos en af holdets store profiler.

Eksperterne i Danmark mener, at Danmark er sikre på at vinde bronzemedaljen. Hvad tænker du om det?

- Det er jeg ret glad for, at du siger, de har sagt. Det giver gnist til mit hold til at kæmpe endnu hårdere i morgen (søndag, red.) og give vores bedste for at modbevise de danske eksperters mening, siger Larissa Kalaus og tilføjer:

- Det var holdningen hos de fleste af holdene, som spillede mod os, og jeg kan ret godt lide den holdning. For vi har været undertippede i hele turneringen.

Kroatiens succestræner, Nenad Šoštarić, tager også ordene til sig og håber at kunne gøre dem til skamme.

- Det er fint. Vi kom her som et hold, ingen forventede skulle lave et godt resultat. Det giver os medvind til at kæmpe hårdere og gøre alt, vi kan, siger den kroatiske træner.

Fysisk overlegenhed

Blandt flere danske fordele fremhæver eksperterne den fysiske styrke, hvor Danmark burde være langt bedre stillet.

- Jeg er stensikker på, at Danmark er fysisk overlegne i forhold til Kroatien, siger Klavs Bruun Jørgensen.

- Danmark har brugt flere spillere og har et fysisk hårdt forsvar, som Frankrig også leverede i semifinalen fredag. Så jeg tror, kroaterne får svært ved at lave mål. Og så kommer Danmark til at straffe dem i returløbene, siger Lærke Møller.

Nenad Šoštarić erkender da også, at fysikken ikke er, hvad den har været.

- Vi er alle trætte. Alle hold er trætte. Nu handler det ikke kun om fysisk styrke, men også mental styrke. Man skal kunne presse sig selv for at gøre det, man ikke kan gøre. Det er det, vi forsøger at gøre i morgen (søndag, red.), siger træneren bag den kroatiske sensation.

Massakreret af Norge og Frankrig

Kroatien har vundet fem ud af syv kampe ved mesterskabet. Kun Norge og Frankrig, der søndag spiller finale, har formået at slå dem. Det har de til gengæld også gjort med et par syngende lussinger. 36-25 og 30-19.

- Kroatien har mødt to gode hold, og der er de blevet massakreret. De to hold har Danmark også mødt, og her er de ikke blevet massakreret, påpeger Klavs Bruun Jørgensen.

Til sammenligning var Danmark fredag tæt på at slå Norge, men tabte i sidste ende med 27-24. I den indledende gruppe vandt franskmændene 23-20 over danskerne.

Bronzekampen spilles søndag klokken 15.30 og kan ses direkte på TV 2 og TV 2 PLAY.