EM håndbold

Dansk scoringskrise på 17 minutter: Derfor gik det helt galt

Danmark tabte bronzekampen ved EM med 19-25 til Kroatien. Undervejs i kampen løb danskerne ind i to længere scoringspauser.

9 minutter uden at score i 1. halvleg og 17 minutter uden at score i 2. halvleg.

Det er der på ingen måde råd til, hvis man vil vinde EM-bronze. Så klar er konklusionen for de danske håndboldkvinder, efter de sensationelt tabte til Kroatien og missede en gylden mulighed for første mesterskabsmedalje i syv år.

Derfor var det ikke bare skuffelse, der prægede følelserne efter kampen. Flere af spillerne var sure over, at angrebsspillet pludselig krakelerede på det allermest afgørende tidspunkt i turneringen.

Danske spillere om scoringspauser:

Trine Østergaard: - Først og fremmest er det bare for dårligt, vi ikke får scoret på de chancer, vi skaber. Kroatien er utrolig skarpe og kloge. De trækker tempo ud af kampen og spiller lange angreb, og når vi så ikke får dækket op i forsvaret, og de får scoret nogle mål, så bliver vi måske lidt for ivrige efter at komme op og score et hurtigt mål, der kan mindske deres føring. Det formår vi bare ikke, og så bliver det en brændt chance i stedet for.

Althea Reinhardt: - Det er super frustrerende, men man håber, tingene vil lykkes på et tidspunkt. Det er bare, som om det ikke rigtig sker i dag. Jeg prøver at peppe lidt energi i pigerne og byde ind med det, jeg kan, men jeg kan ikke have fokus på, hvad der sker i angrebet. Det er ikke min opgave.

Mette Tranborg: - Vi får aldrig det flow i vores angrebsspil, som vi har været gode til at finde tidligere i turneringen. Vi får ikke helt justeret til, som vi har været gode til indtil nu. Det gør, vi sidder for meget fast og ikke kan komme frem til chancerne. Når vi først er i en periode, hvor vi har svært ved at finde løsninger, så har vi svært ved at ændre det. Det er bare svært, når man står på banen.

Mia Rej: - Det virker, som om vi aldrig formår at få noget flow. Når vi scorer, føles det som en heldig chance, vi scorer på og ikke fordi, vi har spillet os til noget godt. Den usikkerhed gør nok, man måske trækker sig 10 procent. Så bliver det på 90 i stedet for 100, og så er Kroatien dygtige. Det er vildt frustrerende.

Louise Burgaard: - Vi veksler mellem at komme op i andenbølgen og vil afgøre det, og vi kommer for tæt på og prøver at spille for sidelæns i vores krydsspil.

Den danske scoringsprocent sluttede på 43, efter de kun formåede at score på 19 ud af 43 forsøg - den laveste scoringsprocent fra værterne i otte kampe.