EM håndbold

Dét skal danskerne, når de træder ud af boblen

De fleste spillere skal hjem og holde jul med deres familier, mens Kathrine Heindahl skal tilbage til Rusland for at spille klubkamp lillejuleaften.

Tre uger i nærmest total isolation på et hotel.

Det har været betingelserne for de danske landsholdsspillere og de øvrige deltagende nationer fra nogle dage før og under EM, hvor de har skullet leve i den røde boble for at undgå coronasmitte på holdene.

70 minutters frisk luft

Efterspørgslen på frisk luft er derfor stor blandt de danske spillere, der kun har haft deres vinterjakker i brug i 40 minutter i en klatrepark 10. december, og når de har skullet til og fra Boxen i bus.

Lidt over 70 minutters frisk luft i alt er det blevet til, viser en optælling foretaget af TV 2 SPORTs håndboldredaktion i Herning.

- Det har været specielt. Det har faktisk været overraskende godt, den tid vi har haft her. Det er måske først de seneste par dage, at man har kunnet mærke, at man gerne snart vil ud, siger Sandra Toft til TV 2 SPORT.

- Vi har også været heldige med, at vejret har været meget gråt, så man har ikke haft samme lyst og trang til at komme ud, men samtidig har vi behandlet den her boble helt ekstremt godt og fået det bedste ud af det.

Først ud af boblen mandag morgen

Heller ikke efter bronzekampen mod Kroatien måtte de danske spillere trække frisk luft, for søndag aften var der afskedsfest. Så først mandag morgen opløses boblen, og spillerne kan gøre, hvad de vil.

Men hvad skal de så som det første? Det har TV 2 SPORT spurgt fem af spillerne om:

LÆRKE NOLSØE

Venstre fløj, Nykøbing F. Håndboldklub

- Jeg tror bare, at jeg skal bruge frisk luft. Lige nu aner jeg ikke, hvad jeg skal. Jeg ved ikke en gang, hvor jeg skal hen på mandag. Lige nu er situationen jo lidt speciel udenfor med corona. Jeg skal holde jul i DHF-tøj (Dansk Håndbold Forbund, red.), kan jeg afsløre. Jeg kan ikke komme hjem til København og hente mine ting. Så det bliver spændende.

KATHRINE HEINDAHL

Stregspiller, CSKA Moskva

- Jeg skal direkte i lufthavnen og tilbage til Rusland. Så jeg ved ikke, om jeg føler, at jeg kommer så meget ud af boblen. Jeg skal spille kamp igen 23. december.

SANDRA TOFT

Målvogter, Brest Bretagne Handball

- Jeg skal gå en lang tur. Det bliver nok sammen med min hund, men jeg skal i hvert fald hjem og gå en tur.

ANNE METTE HANSEN

Venstre back, Györ

- Jeg skal bare hjem og slappe af og bare gøre lige præcis det, jeg har lyst til. Der er ikke nogen, der skal bestemme, hvornår jeg skal stå op, og hvornår jeg skal spise - og hvor meget eller hvor lidt jeg skal spise. Jeg kan spise lige præcis, hvad jeg har lyst til. Og så måske gå en lille tur og få lidt frisk luft. Det kunne være lækkert.

MIA REJ

Playmaker, København Håndbold

- C1'eren (Citroën-model, red.) kommer til at køre virkelig hurtigt til København og hjem til min kæreste og hund. Det glæder jeg mig virkelig meget til.

Danmark tabte EM-bronzekampen til Kroatien med 19-25. Få timer senere blev Norge europamester med en 22-20-sejr over Frankrig.