EM håndbold

- Jeg lod mig rive med, siger Casper U. om ubelejligt opslag

Efter kvindelandsholdets nederlag til Kroatien gav den danske venstrefløj sin holdning til kende. Nu erkender han, at det ikke var hensigtsmæssigt.

Nogle gange sker det, at ord bliver modtaget anderledes, end hvad hensigten er. Man lader sig rive med.

Det gjorde Barcelona-spilleren Casper U. Mortensen i minutterne efter, det danske kvindelandshold ikke fik gjort en ende på syv års medaljetørke, da de sensationelt tabte til Kroatien i EM-bronzekampen søndag eftermiddag.

Og på de sociale medier kan det gå stærkt. Rigtig stærkt.

- Jeg lod mig rive med i kampens hede. Det var et uhensigtsmæssigt opslag, som slet ikke var ment på den måde, som det måske fremstod. Det var ikke meningen, at nogen skulle blive forargede over det. For det handlede egentlig bare om, at jeg var ærgerlig over, at de ikke vandt de medaljer, som de fortjente.

- Jeg under kvindelandsholdet alt det bedste. Og jeg er stor fan af dem, fortæller Casper U. Mortensen til TV 2 SPORT.

Mange var ærgerlige. Mange var kede af det. For de danske håndboldkvinder var blot én kamp fra at efterlade EM-boblen med ædelmetal om halsen.

Det var et uhensigtsmæssigt tweet

Morten Henriksen, Sportschef DHF

For at forstå baggrunden for fløjspillerens ovenstående forklaring, skal vi tilbage til slutminutterne af bronzekampen.

Danmarks nederlag til Kroatien fik nemlig Casper U. Mortensen til tasterne. På det sociale medie Twitter lavede han et tweet - et opslag - hvor han gav udtryk for sin holdning.

- Så gider man åbenbart ikke vinde en medalje. Større chance kan man ikke få, skrev spilleren, der har været en fast bestanddel af det danske herrelandshold siden 2013.

Flere var hurtigt ude og kommentere på hans ord, hvilket resulterede i, at han fjernede opslaget igen.

Efterfølgende skrev Barcelona-spilleren da også, at han følte sig misforstået.

"Uhensigtsmæssigt"

Morten Henriksen, der er sportschef i Dansk Håndbold Forbund (DHF), fortæller, at ham og Casper U. Mortensen har været i dialog omkring opslaget.

Han udtrykker, at spillernes udmeldinger er nogle, de selv må stå på mål for, ligesom han er ovebevist om, at Casper U. Mortensen ikke taler på andres vegne end sine egne.

- Casper og jeg har talt sammen, og han fortalte mig, at han har følt sig misforstået. Det får mig ikke til at ændre min holdning om, at jeg synes, det var et uhensigtsmæssigt tweet, der ikke var gennemtænkt.

- Men det glæder mig, at Casper har ringet og sagt, at måden, tweetet blev modtaget på, ikke var hensigten, lyder det fra Morten Henriksen.

Flere var ærgerlige

Det var ikke kun Casper U. Mortensen, der var ramt af stor ærgrelse.

Det var spillerne og landstræner Jesper Jensen selvsagt også.

- Jeg er voldsomt ked af det. Jeg har helt ondt i maven over det. Jeg synes ikke, vi fortjener at slutte på denne måde, sagde landstræner Jesper Jensen til TV 2 SPORT efter kampen.

Casper U. Mortensen glipper det forestående VM i Egypten med en skade på den ydre menisk.

Venstrefløjen gjorde comeback i februar efter 13 måneders skadespause. Der var der også tale en meniskskade. Den pådrog han sig undervejs i Danmarks VM-triumf i 2019.