EM håndbold

Nyegaards karakterbog: De gjorde det bedst og værst ved EM

Jesper Jensen har i gennemsnit scoret højest i Bent Nyegaards karakterbog under EM. Se hele truppens gennemsnitskarakter i artiklen.

Det startede så godt, men det sluttede så skidt.

De danske håndboldkvinder leverede lovende takter undervejs ved EM, hvor det blandt andet blev til sejre over VM-sølvvinderne fra Spanien og de olympiske mestre fra Rusland.

Men da medaljerne skulle sikres, kiksede det mod Norge i semifinalen og Kroatien i bronzekampen.

Ikke desto mindre har en lang række spillere holdt højt niveau - det afspejler sig også i Bent Nyegaards karakterer.

For at give et billede af, hvordan de enkelte spillere har præsteret over hele slutrunden, har vi udregnet gennemsnittet for dem hver især. Her scorer landstræner Jesper Jensen det højeste snit.

- Jeg synes, det er en af de mest overbevisende landstrænerdebuter – under de vanskeligste forhold, man overhovedet kan forestille sig. En ting er at være debutant. Noget andet er at skulle afvikle et mesterskab under forhold, ingen har nogen erfaringer med, siger Bent Nyegaard og tilføjer:

Bent Nyegaards karakterskala 2020

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

UB - Udenfor Bedømmelse

- Det var fuldstændigt ukendt landskab, han og spillerne betrådte. Det synes jeg, han og spillerne løste på imponerende vis. Der var jo næsten ikke noget tid til noget som helst inden EM, men på et minimalt antal minutter nåede han rigtig, rigtig langt. Han fik i den svære situation gjort det, som alt landsholdshåndbold drejer sig om: At få Danmark med i den sidste weekend.

Bent Nyegaard har givet karakterer efter hver af de otte kampe. Skalaen går fra 0 til 6, men i nogle tilfælde har spillerne fået karakteren "UB", som står for uden for bedømmelse. Derfor er der skrevet i parentes, hvis en spiller har færre end otte bedømmelser.

Spillerne er listet, så dem med det højeste snit kommer først.

Bent Nyegaards karaktergennemsnit til de danske spillere

 1. Jesper Jensen

  Snit: 4,9

  Jesper Jensen gik ind til slutrunden som ny landstræner. Og selvom det hele endte med et skuffende nederlag til Kroatien, høstede han store roser undervejs. Han scorede blandt andet topkarakter tre gange.

 2. Mia Rej

  Snit: 4,5

  Mia Rej blev den af spillerne, som scorede det højeste snit. Hun var tiltænkt en stor rolle, og den greb hun blandt andet ved at blive dansk topscorer med 33 mål. Hun scorede topkarakter en enkelt gang.

 3. Lærke Nolsøe

  Snit: 4,4

  Hun var den eneste venstrefløj, som Jesper Jensen udtog. Dermed hvilede der noget af et pres på den 24-årige Nykøbing Falster-spiller, men hun stod for det. Særligt i begyndelsen viste hun storspil og blev blandt andet kampens spiller mod Slovenien.

 4. Line Haugsted

  Snit: 4,3

  Line Haugsted tog først og fremmest fra i det danske forsvar. På baggrund af de præstationer, blev hun også kåret som turneringens forsvarsspiller. Hun scorede topkarakter én gang.

 5. Sandra Toft

  Snit: 4,1

  Sandra Toft var den spiller, der gjorde det bedst under VM i Japan målt på Nyegaards karakterer. Sådan gik det ikke helt i år. Flere gange blev hun kåret som kampens spiller, men i bronzekampen fik hun den laveste karakter: 1.

 6. Anne Mette Hansen

  Snit: 4,1

  Fire 5-taller og to 4-taller vidner om en vis stabilitet hos Anne Mette Hansen, som blev Danmarks næstmest scorende under slutrunden.

 7. Trine Østergaard

  Snit: 4,0

  Trine Østergaard fik stort set al spilletiden på højre fløj, hvor også Andrea Hansen var udtaget. Fire 5-taller og et enkelt 6-tal blev det til. Hun oplevede også at blive kampens spiller. Desværre for Østergaard blev det til dumpekarakter i bronzekampen mod Kroatien.

 8. Mie Højlund

  Snit: 4,0 (5 bedømmelser)

  Mie Højlund begyndte turneringen uden den store spilletid, men hendes rolle blev stille og roligt større. I kampen mod Rusland, der sendte Danmark i semifinalen, var hun suveræn og blev dansk topscorer med syv mål. Her blev hun også kåret som kampens spiller.

 9. Laura Damgaard

  Snit: 4,0 (1 bedømmelse)

  Laura Damgaard kom med, da Helena Elver blev skadet kort før slutrunden. Derfor blev det også blot til 33 minutter på banen i alt fordelt på 8 kampe. Damgaard nåede at lave fem mål.

 10. Rikke Iversen

  Snit: 3,9

  Rikke Iversen greb chancen, da hendes søster, Sarah Iversen, og Stine Bodholt begge blev gravide før slutrunden. Langt hen i turneringen havde hun ikke brændt et forsøg og endte med at lave ni mål på ti forsøg. Hun fik også et stort ansvar i det danske forsvar.

 11. Kathrine Heindahl

  Snit: 3,5

  Kathrine Heindahl var førstevalget på den dansk streg, hvorfra hun scorede seks mål. Hun havde ligeledes stor andel i det danske forsvar, som fik stor ros gennem turneringen. Alligevel nåede Heindahl blot et enkelt 5-tal.

 12. Kristina Jørgensen

  Snit: 3,5

  Kristina Jørgensen var dirigenten i det danske overtalsspil, som nogle gange sad lige i skabet - andre gange var det en anden snak. Hun tog også en del af de danske straffekast og endte på 21 scoringer.

 13. Louise Burgaard

  Snit: 3,3 (6 bedømmelser)

  Louise Burgaard stod turneringen i gennem i skyggen af Mette Tranborg på Danmarks højre back. Hun spillede sin bedste kamp imod Rusland, hvor hun blev belønnet med et 5-tal.

 14. Althea Reinhardt

  Snit: 3,3 (6 bedømmelser)

  Althea Reinhardt måtte tage plads på bænken det meste af slutrunden, fordi Sandra Toft er førstevalg. Men særligt i bronzekampen mod Kroatien viste hun sit værd, selvom det ikke blev til en dansk medalje. Her stod hun med en redningsprocent på 50 og blev kåret som kampens spiller af Bent Nyegaard.

 15. Mette Tranborg

  Snit: 3,1

  Det blev aldrig rigtig Mette Tranborgs turnering, selvom hun fik masser af spilletid. I angrebet havde hun svært ved at få den puttet i mål - det blev således til 19 mål på hele 41 forsøg. Det blev også til syv udvisninger undervejs - flest af alle danskere.

 16. Andrea Hansen

  Snit: 3,0 (3 bedømmelser)

  Trine Østergaards fine præstationer efterlod ikke meget spilletid til Andrea Hansen, som mest af alt var med for at lære. Hun nåede dog at score fire mål undervejs på 69 minutter.

 17. Majbritt Toft Hansen

  Snit: 3,0 (1 bedømmelse)

  Det var småt med spilletid til Majbritt Toft Hansen, som var tredjevalg på stregen efter Kathrine Heindahl og Rikke Iversen. 32 minutter på banen resulterede i 2 mål.