VM håndbold

Landsholdsspillere har aldrig overvejet VM-afbud

I den danske landsholdslejr er de spændte, men ikke bange for, hvordan Egypten håndterer VM-værtskabet.

- Nej.

- Egentlig ikke.

- Overhovedet ikke.

På spørgsmålet om, hvorvidt de har overvejet at melde afbud til verdensmesterskaberne, falder svarene prompte fra de danske landsholdsspillere Magnus Saugstrup, Henrik Møllgaard og Nikolaj Læsø.

- Det er den største drøm for en håndboldspiller, så for mig var der ingen overvejelser, forklarer sidstnævnte, som er udset til at få slutrunde- og landsholdsdebut.

Coronakrisen og den dertilhørende isolation langt fra familien har ellers fået flere internationale landsholdskolleger til at overveje og også helt at vælge VM i Egypten fra.

Det er da heller ikke med fuldstændig ro i maven, at Magnus Saugstrup rejser til et globalt mesterskab på fremmed grund med de uvisheder, der hører med.

- Jeg ved ikke, om det bekymrer mig, men jeg er lidt spændt på, hvordan de får løst tingene, erkender Saugstrup.

- Jeg håber, at de ser på, hvordan det blev gjort herhjemme til kvindernes slutrunde og prøver at gøre noget af det samme.

Skal spille kampe og kort

Allerede i oktober præsenterede det internationale håndboldforbund (IHF) en 25 sider lang plan for en enorm og forhåbentlig coronafri boble.

I sidste ende forventer veteranen Henrik Møllgaard da heller ikke en fundamentalt anderledes oplevelse.

- I Kroatien i 2018 var min familie heller ikke nede for at se. Hvis vi nåede en finaleweekend, kunne det da selvfølgelig være spændende, at de kunne komme ned og følge med i den sidste del, som de har gjort nogle gange, men ellers ligner det jo bare en almindelig slutrunde.

- Vi tager af sted, forsøger at vinde nogle håndboldkampe og spiller noget kort med hinanden. Og så kommer vi hjem igen, opsummerer Mølgaard med et smil.

Den 35-årige Aalborg-spiller er heller ikke bange for VM-boblen.

- Både herhjemme og i de europæiske kampe har vi været vant til at være fuldstændig afskåret fra alt andet, så jeg tror ikke, at det bliver så vanvittigt, som det måske har været skruet op til at blive.

For første gang er 32 nationer med til VM, som afholdes fra 14. til 31. januar.

Danmark spiller sine gruppekampe 15., 17. og 19. januar mod henholdsvis Bahrain, D.R. Congo og Argentina.