Håndbold

TTH henter 'fremtidens norske landsholdsmålmand' efter virtuelt lægetjek

Der måtte moderne, teknologiske hjælpemidler i brug, da TTH Holstebro lukkede aftalen med den norske målmand Sander Heieren.

Lidt bedre end andre gode oste. Sådan lyder et velkendt slogan. Det kan med få - men dog væsentlige - ændringer omskrives til et ditto om året 2020: Lidt mere specielt end andre specielle år.

Det fik de også at føle i TTH Holstebro, da kontrakten med klubbens kommende målmand skulle forsegles.

Det obligatoriske lægetjek med den norske keeper Sander Heieren måtte naturligvis - i bedste 2020-stil - foretages virtuelt. Med Heieren og en norske fysioterapeut i den ene ende af forbindelsen. TTH-delegationen i den anden.

- Det var en speciel oplevelse, lyder beskrivelsen fra TTH-træner Søren Hansen, der sammen med fysioterapeut Morten Graversen måtte måle og veje de 195 centimeter norsk målmand via en skærm.

- Og det er da første gang, jeg har prøvet at sidde til et virtuelt sundhedstjek af en spiller. Det er meget specielt ikke at møde ham personligt. Jeg sætter stor pris på det nærvær, når man mødes to mennesker over for hinanden. Vi har forsøgt at stable noget på benene, men det har bare ikke været muligt. Så jeg glæder mig til at trykke ham i hånden, når man må det til den tid, siger TTH-træneren om "en af fremtidens norske landsholdsmålmænd", som det hedder i klubbens pressemeddelelse.

Kontrakt fra sommeren 2022

Et håndtryk blev det altså ikke til mellem Sander Heieren og TTH-ledelsen. Men en underskrift på kontrakten blev sendt frem og tilbage over Skagerrak, og dermed skifter den nuværende Drammen-keeper til TTH Holstebro. Godt nok først om halvandet år - i sommeren 2022 på en aftale, der gælder for tre sæsoner.

Og hvorfor skulle kontrakten så underskrives så længe før, når nu omstændigheder besværliggjorde det? Fordi 22-årige Heieren ifølge TTH-ledelsen er en talentfuld og eftertragtet størrelse.

- De norske landstrænere har allerede udtalt, at han er det største målmandstalent i Norge lige nu, så vi er stolte af, at vi får mulighed for at udfolde det store potentiale, siger cheftræner Søren Hansen om sin kommende målmand og fortsætter:

- En stor målmand, som leverer rigtig godt i den norske liga. Jeg har fulgt ham gennem nogle år, og han har taget et godt skridt til Drammen. Han står rigtig godt i kampene deroppe og bliver hele tiden 'Man of the match' - jeg tror, at det er i 8 ud af 16 kampe deroppe.

Sander Heieren starter i TTH i 2022.

I landsmandens fodspor

Sander Heieren er ikke den første norske keeper, der tager turen sydpå til Holstebro. Norges nuværende førstemand mellem stængerne Thorbjørn Bergerud, som nu redder bolde for Flensburg Handewitt i Bundesligaen, har gjort det før ham. Og det spor vil Heieren gerne genbetræde.

- Jeg føler TTH Holstebro og det sportslige set-up, som klubben har, er den rette klub for mig og min udvikling som målmand. Klubben er med i toppen af den danske liga og har i mange år deltaget i Europa Cup, så dette er et naturligt step for mig, siger han.

Tilbage til det fysiske tjek, som altså ironisk nok blev udført uden nogen fysisk kontakt parterne imellem. Det forløb tilsyneladende uden hverken tekniske problemer eller fysiske skavanker. Hvordan det gik til, kan du se lidt mere om i videoen over artiklen.