Håndbold

En skadet hånd var skyld i VM-afbud - nu brillerer norsk profil

Højrebacken har så store problemer med sit håndled, at han har meldt fra til VM i Egypten. Han laver dog stadig mål i den tyske Bundesliga.

For præcis en uge siden meddelte Magnus Rød, at han ikke kommer til at iklæde sig den norske spillertrøje, når Norge drager til VM i Egypten.

Søndag aften - blot seks dage senere - blev han den næstmest scorende spiller for sit hold, Flensburg-Handewitt, da de slog Leipzig 29-24 i den bedste tyske håndboldrække.

- Jeg fortryder ikke. Slet ikke. Det var en meget vigtig beslutning, selvom den blev truffet med et ekstremt tungt hjerte, fortæller Rød til det norske medie VG, da han blev spurgt til afbuddet.

I kampen stod han for seks scoringer. Kun overgået af holdkammeraten Hampus Wanne.

Den 204 centimeter høje højreback har døjet med en skade i håndleddet i store dele af efteråret, som han pådrog sig i et Champions League-opgør. En skavank, der har tvunget ham til at melde fra til landsholdet, da hånden ikke er, hvor den skal være.

Erstatning fra Skjern

At se den norske profil være så toneafgivende i søndagens kamp mod Leipzig fik derfor det norske medie til at spekulere i, om han alligevel kunne finde på at melde sig klar til tjeneste for vores nordiske naboer, når slutrunden går i gang 13. januar.

- Ikke i udgangspunktet. Nu har de alligevel hentet en anden ind som højreback, og så går det jo ikke uanset, fastslår Rød, der har spillet 50 kampe for det norske håndboldlandshold.

VM-sølvinderne fra 2019 har i Magnus Røds fravær udtaget Eivind Tangen, der til daglig spiller i Skjern Håndbold. Og landstræner Christian Berge har fuld forståelse for Flensburg-Handewitt-spillerens beslutning.

- Det er en skam, at Magnus ikke kan deltage, men jeg respekterer til fulde hans beslutning, sagde landstræneren i forlængelse af højrebackens afbud.

Tankerne er på OL

Røds beslutning er ikke kun truffet med tanke på at undgå forværringer af sin skade.

Han er også nødt til at tænke på det OL, der venter i 2021. Og så vil han være klar til anden halvdel af sæsonen i den tyske Bundesliga.

- Der kommer et OL. Der kommer rigeligt med kampe. Det er lidt af grunden til, at jeg gør det. VM kommer på en måde hele tiden, selvom det er trist at stå over, lyder det.

Flensburg-Handewitt har flere backs ude med skader, hvilket gjorde, at Rød mere eller mindre spillede hele kampen.

Norges VM-trup

Herunder kan du få det fulde overblik over Norges VM-trup, hvor en enkelt målmand skal sies fra inden den 2. januar.

Målmænd: Robin P. Haug (Skjern Håndbold), Kristian Sæverås (SC DHfK Leipzig), Espen Christensen (IFK Kristianstad), Torbjørn Bergerud (SG Flensburg-Handewitt)

Fløjspillere: Magnus Jøndal (SG Flensburg-Handewitt), Kristian Bjørnsen (HSG Wetzlar), Kevin Maagerø Gulliksen (GWD Minden), Alexander C. Blonz (Elverum)

Bagspillere: Sander Sagosen (THW Kiel), Sander A. Øverjordet (Mors-Thy Håndbold), Kent Robin Tønnesen (Veszprem), William Aar (Århus Håndbold), Gøran Johannessen (SG Flensburg-Handewitt), Christian O'Sullivan (SC Magdeburg), Eivind Tangen (Skjern Håndbold), Simen Holand Pettersen (Elverum), Harald Reinkind (THW Kiel)

Stregspillere: Bjarte Myrhol (Skjern Håndbold), Henrik Jakobsen (​​Toulouse), Petter Øverby (HC Erlangen), Thomas Solstad (Elverum)

Norge er i pulje med Østrig, Frankrig og USA.