Håndbold

København har accepteret 'historisk stort bud' på Mia Rej

Den danske landsholdsspiller fortsætter karrieren hos ligakonkurrenten Odense Håndbold det næste halvandet år.

København Håndbold har takket ja til 'et historisk stort bud' på Mia Rej. Hun forlader derfor København Håndbold, oplyste ligaklubben i en pressemeddelelse på sin hjemmeside mandag formiddag.

Få minutter senere offentliggjorde Odense Håndbold, at det er dem, der med øjeblikkelig virkning har hentet den danske landsholdsspiller på en kontrakt gældende for det næste halvandet år.

Ifølge TV 2 SPORTs får Mia Rej debut for fynboerne allerede tirsdag, når de møder Team Esbjerg. En kamp du kan se direkte på TV 2 SPORT fra klokken 19.30. Mandag træner hun med sine nye holdkammerater for første gang.

- Jeg vil gerne takke alle i og omkring København Håndbold for alt igennem min tid her. Det har været en vild rejse, hvor jeg har oplevet og vundet en masse, siger Mia Rej i pressemeddelelsen fra København Håndbold og fortsætter:

- Guldmedaljen i 2018 står naturligvis højest sammen med at vinde Super Cup, men også at kunne komme tilbage to gange efter korsbåndsskader og mærke klubbens opbakning hele vejen har været fantastisk. Jeg kommer til at savne klubben, Frederiksberg-hallen og vores fantastiske fans.

Får drøm opfyldt i Odense

Hun kommer til Fyn med forventninger om at vinde endnu mere.

- Jeg forventer ikke, at det bliver nemt, men jeg synes, at Odense har en stærk spillertrup og organisation, og jeg vil gøre mit til at vinde titler med Odense. Jeg glæder mig til at blive en del af truppen og klubben, vinde en masse kampe og udvikle mig som håndboldspiller og menneske, siger Mia Rej i pressemeddelelsen fra Odense Håndbold.

Mia Rej og Odense-træner Ulrik Kirkely.

Den erfarne playmaker fik sit endelige landsholdsgennembrud ved EM på hjemmebane i december, hvor hun også blev Danmarks topscorer med 33 mål. Ifølge København Håndbold afstedkom det en del henvendelser fra andre klubber.

I Odense får Rej sit brændende ønske om at prøve sig selv af i Champions League opfyldt.

- Odense er en klub med store ambitioner, dygtige spillere og et stærk setup, hvilket jeg nemt kan se mig selv i. Jeg har altid haft en drøm og et ønske om at spille Champions League, så da Odense viste interesse, var det en forholdsvis nem beslutning, siger hun og fortsætter:

- I Odense kan jeg få min drøm opfyldt, samtidig med jeg stadig kan være forholdsvis tæt på min kæreste i København.

En profil og vigtig spiller for København

I København er det en ærgerlig træner, der tager afsked med Mia Rej, som har været en profil og vigtig spiller for københavnerne, siden hun kom til klubben i 2014.

- Det er en meget dygtig spiller og kulturbærer, der rejser fra klubben. Hende kan man naturligvis ikke umiddelbart erstatte. Omvendt har mange af vores unge spillere gang på gang vist deres værd og udviklet sig efter salg af andre spillere. Så det er jeg sikker på, at vi kommer til at se nu, hvor Mia har valgt at rykke videre, siger København-træner Claus Mogensen.

I Odense er træner Ulrik Kirkely lykkelig over Mia Rejs ankomst.

- Ovenpå en trist melding om Helena Elvers knæskade glæder det mig, at vi har fået muligheden for at tilknytte Mia Rej til vores i forvejen stærke trup. Der venter os mange kampe i et meget travlt forår 2021, hvor vi ønsker at stå bedst muligt, da efteråret 2020 viste os vigtigheden af en stærk, bred trup.

- Mia Rej er en erfaren spiller, der med sit store drive og spilforståelse vil passe godt ind i måden, vi ønsker at spiller på her i Odense Håndbold, siger Ulrik Kirkely.

Odense Håndbold har fortsat sit første DM-guld til gode. Mia Rej har spillet 28 landskampe for Danmark.