VM håndbold

'Noget af det bedste, jeg har set' - VM-dansker storspiller i CL-semifinale

Kevin Møller fik Barcelona på ret kurs mod PSG i Champions League-semifinalen efter en enestående første halvleg.

Når Kevin Møller tager med det danske landshold til VM i Egypten til januar, får han brug for en lagervogn til at bære sine kufferter, der er fyldt til randen med selvtillid.

Han bliver nemlig ved med at imponere for Barcelona. Senest i Champions Leagues semifinale mod PSG mandag aften, hvor han i første halvleg var fuldstændig unedbrydelig.

- Det er noget af det bedste, jeg har set. Vi taler om redninger på nærskuddene fra helt frie PSG-spillere, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

Barcelona vandt semifinalen med 37-32 og skal spille finale i den prestigefyldte turnering tirsdag. Og det kan de blandt andet takke deres danske keeper for.

Redningsprocent på 67 i første halvleg

Holdet var nemlig bagud med tre scoringer i første halvleg, da Kevin Møller blev sendt på banen til fordel for den spanske landsholdsmålmand Gonzalo Perez de Vargas, der kun stod noteret for en enkelt redning.

Derfor tog den spanske stjernemålmand plads på bænken, hvorfra han var vidne til et Kevin Møller-show. Da første halvleg sluttede, var Barcelona foran 18-14.

Fælles for de fleste af redningerne var, at de blev taget fra nært hold. Møller stod efter kampens første 30 minutter noteret for en redningsprocent på 67 med 8 redninger på 12 PSG-afslutninger.

- Jeg kan godt lide den ro, han har. Han er fantastisk rolig, og det er et varemærke hos nogle af de allerdygtigste målmænd – vi kan bare tage Danmarks egen Niklas Landin. Det, der udmærker Møller her, er, at han læser skytterne virkelig godt og møder dem godt ved tæt hold, siger Nyegaard.

Mere afdæmpet anden halvleg

I anden halvleg fik PSG Møller til at fremstå mere menneskelig. Danskeren endte på en redningsprocent på 39 procent i en kamp, hvor Barcelona aldrig for alvor var i fare for at smide den solide pauseføring.

- Kevin Møller var helt enormt vigtig for Barcelona i denne semifinale. Alle, der ved, hvor stor en indflydelse en målmand har på en håndboldkamp, kan konstatere, at Barcelona for alvor satte kniven i PSG i peroden, hvor Møller tog alt og endte med at stå på de 67 procent i første halvleg, siger en imponeret Nyegaard.

Derudover scorede den 31-årige dansker også i det 38. minut efter selv at have reddet endnu et PSG-nærskud. I det 52. minut leverede han også en assist.

- Han har en vidunderlig lethed på sine udkast. Han kaster formidabelt ud med hastighed og akkuratesse. Det sjældent, han kaster forbi et åbent mål, konstaterer Nyegaard.

PSG var uden Luc Steins og den danske stregspiller Henrik Toft Hansen, der er blevet testet positiv for coronavirus. Mikkel Hansen var dog i aktion og stod noteret for 7 mål på 9 forsøg.

Senere mandag blev Møller og Barcelonas modstander i finalen fundet, da Kiel slog Veszprem. Dermed møder Møller sin danske landsholdsmålmandskollega Niklas Landin i tirsdagens finale.

Til næste sæson har Flensburg-Handewitt sikret sig den danske målvogters underskrift.