VM håndbold

Tyskland ramt af nyt VM-afbud: - En kæmpe svækkelse, siger ekspert

I en lind strøm bliver det tyske håndboldlandshold ramt af afbud. Jannik Kohlbacher er den seneste spiller i rækken, der må melde fra til VM.

Den tyske landstræner, Alfred Gislason, skal efterhånden have kikkerten frem for at finde nok stregspillere til sin trup, inden VM i håndbold starter 13. januar.

Stregspilleren fra Rhein-Neckar Löwen Jannik Kohlbacher kommer nemlig ikke med til Egypten på grund af en skade i albuen, der bliver ved med at volde ham problemer. Det skriver det tyske håndboldforbund på deres hjemmeside.

Det drejer sig om en skade, han pådrog sig tidligere på året, der holdt ham ude i en måned.

Således er Jannik Kohlbacher den tredje stregspiller, der melder fra til det forestående verdensmesterskab. Først var det Hendrik Pekeler. Dernæst Patrick Wiencek. I alt er holdet ramt af otte afbud.

Det efterlader det normalt slagkraftige tyske mandskab meget tyndt besat på stregpositionerne, som før de mange afbud var helt ideelt fyldt ud. Det mener håndboldekspert på TV 2 SPORT Bent Nyegaard.

- Hvis Alfred Gislason kunne pege på de stregspillere, han ville have med til en slutrunde. Så ville det være de tre, der nu sidder ude.

- De er alle tre toppen af poppen, når det kommer til spillet på stregen. Og så er de helt centrale for forsvarsspillet også. Kohlbachers afbud er en kæmpe svækkelse af det tyske hold. Det kan der ikke være nogen tvivl om, lyder analysen fra Bent Nyegaard.

Erstatning fundet i SC Magdeburg

Alfred Gislason har i Kohlbachers fravær indkaldt Moritz Preuss til landsholdssamlingen. Det tyske hold starter deres forberedelse 3. januar.

Den 25-årige stregspiller har repræsenteret SC Magdeburg siden 2019. Han fik debut for det tyske landshold i 2017 og har spillet fem landskampe indtil videre i sin karriere.

Den tyske trup

 • Målmænd: Andreas Wolff (KS Vive Kielce), Johannes Bitter (TVB Stuttgart), Silvio Heinevetter (MT Melsungen)
 • Venstre fløje: Uwe Gensheimer (Rhein-Neckar Löwen), Marcel Schiller (Frisch Auf Göppingen)
 • Venstre backer: Julius Kühn (MT Melsungen), Paul Drux (Füchse Berlin), Fabian Böhm (TSV Hannover-Burgdorf), Christian Dissinger (RK Vardar Skopje)
 • Playmakere: Philipp Weber (SC DHfK Leipzig), Juri Knorr (TSV GWD Minden), Marian Michalczik (Füchse Berlin)
 • Højre backer: Kai Häfner (MT Melsungen), David Schmidt (Bergischer HC), Antonio Metzner (HC Erlangen)
 • Højre fløje: Tobias Reichmann (MT Melsungen), Timo Kastening (MT Melsungen)
 • Stregspillere: Moritz Preuss (SC Magdeburg), Johannes Golla (SG Flensburg-Handewitt), Sebastian Firnhaber (HC Erlangen)

Tyske afbud

 1. Hendrik Pekeler, THW Kiel - personlige årsager
 2. Steffen Weinhold, THW Kiel - personlige årsager
 3. Finn Lemke, MT Melsungen - personlige årsager
 4. Patrick Wiencek, THW Kiel - personlige årsager
 5. Fabien Wiede, Füchse Berlin - skal opereres
 6. Franz Semper, SG Flensburg Handewitt - skadet
 7. Tim Suton, TBV Lemgo - skadet
 8. Jannik Kohlbacher, Rhein-Neckar Löwen - skadet