EM håndbold

Højlund burede sig inde efter EM-skuffelse

I tirsdagens topopgør mellem Team Esbjerg og Odense Håndbold brugte flere landsholdsspillere kampen til at ryste EM-skuffelsen af sig.

Hun elsker at spille håndbold. Det er det, der driver hende. Det, hun lever af.

Men en periode væk fra haller, harpiks og highfives gjorde, at hun kunne komme sig igen. Slå tilbage efter et kedeligt og skuffende nederlag til Kroatien i EM-bronzekampen kort før jul.

Med resten af det danske landshold tilbragte Mie Højlund tre uger i total isolation på et hotel, mens de på halgulvet kæmpede bravt for at bringe en ende på syv års medaljetørke.

- For mig handlede det egentlig bare om at komme hjem til min familie, slappe af og ikke tænke på håndbold overhovedet. Og så at komme væk fra den røde boble.

- Jeg havde virkelig meget vrede i kroppen. Jeg var fyldt op med frustration og skuffelse. Jeg synes, det var svært at komme sig over det. Det var svært at skulle sige farvel til truppen efter så lang tid og så stå tilbage med en følelse af, at den sidste kamp lidt ødelagde hele indtrykket af turneringen, fortæller Mie Højlund ærligt, da TV 2 SPORT fangede hende inden opgøret mellem Team Esbjerg og Odense Hånbold i den danske kvindeliga tirsdag aften.

Odense-spilleren tilføjer, at hun dog er voldsomt stolt over, hvor mange gode kampe, de danske kvinder også spillede undervejs.

Blandt andet leverede de flotte præstationer mod Rusland og storspillede i en halvleg mod Norge, der endte med vinde hele slutrunden.

Brugte ligakamp som plaster på såret

Ikke desto mindre brugte den 23-årige bagspiller tirsdagens topkamp til at ryste skuffelsen af sig i et opgør, hvor også landsholdsspillerne Rikke Iversen, Althea Reinhardt og Mia Rej var med for Odense.

En kamp, de sortklædte med det orange logo på brystet endte med at tabe 29-28, hvor Esbjergs Mette Tranborg var storspillende og blev matchvinder, ligesom den danske landstræner, Jesper Jensen, var at finde på sidelinjen for vestjyderne.

- Skuffelsen har jo egentlig været der, indtil vi startede op i Odense igen her for ikke så lang tid siden. En kamp, som den i aften, er lige, hvad der skal til, for at den kan komme ud af hovedet, lød det fra Højlund en times tid inden kampstart.

Med nederlaget har Odense tre point op til de førende esbjergensere. Fynboerne har dog kun spillet 13 kampe mod Esbjergs 14.