Arrangør bekræfter: Flere tusinde tilskuere lukkes ind til VM

Der bliver lukket op til 20 procent af tilskuerkapaciteten ind i hver hal under den kommende VM-slutrunde.

Det bliver langt fra de mennesketomme haller, som vi kender fra kvindernes EM-slutrunde i Danmark, når herrerne skal spille VM i Egypten.

Firmaet Tazkarti, der står for billetsalget til VM-slutrunden, har ifølge turneringens hjemmeside annonceret, at alle spillearenaer kommer til at køre med et maksimum på 20 procent af den oprindelige tilskuerkapacitet.

- Dette kommer som et direkte resultat af de forsigtighedsforanstaltninger, der er truffet for at håndtere covid-19, står der på turneringens officielle hjemmeside.

- Tazkarti følger den seneste sundhedsfaglige rådgivning fra hele verden for at håndtere pandemien i forhold til at organisere sædepladser og opretholde social distance samt brugen af mundbind under turneringen.

VM-slutrunden bliver spillet i fire forskellige haller:

  • Cairo International Stadium Hall, hvor der er plads til 17.000 - 3400 kan lukkes ind
  • Administrative Capital Hall, hvor der er plads til 7500 - 1500 kan lukkes ind
  • Dr Hassan Moustafa Indoor Hall, hvor der er plads til 5200 - 1040 kan lukkes ind
  • Borg El Arab Stadium Hall, hvor der er plads til 5000 - 1000 kan lukkes ind

Danmark spiller sine kampe i Cairo International Stadium Hall.

Landstræner vil se situationen an

Landstræner Nikolaj Jacobsen har tidligere udtrykt stor bekymring for tiltaget, men vælger nu at stole på arbejdet, der ligger bag.

- Der må være nogle folk, som har gjort sig nogle overvejelser og mener, at det er forsvarligt. Ellers ville man nok ikke gøre det. Jeg tror ikke, vi kommer til at blive berørt så meget af det i vores kampe. Da jeg selv var til VM i 1999 i Egypten, var der rigtig mange tilskuere til Egyptens kampe og ikke ret mange til de andre kampe. Lad os nu se, hvor stort problemet bliver, og lad os se, om det ikke er forsvarligt, siger han til TV 2 SPORT.

- Vi kan alle stå og gætte på en masse og formode en masse ting. Nu glæder vi os til at komme ned og opleve det, og så må vi tage vores erfaringer med. Hvis der er noget, vi er utrygge ved, må vi gå videre med det. Lige nu er vi alle sammen ved godt mod og glæder os til de næste træninger og til at komme til Egypten.

Lyn-analyse

Smitten og mutationerne er stadigt stigende, og det stiller utrolige krav til al lægevidenskab og vacciner, men først og fremmest stiller det krav til, at mennesker opfører sig ordentligt og med respekt for sine nærmeste. I et globalt perspektiv er det til medmennesker. Derfor virker det helt, helt håbløst.

Det virker mærkeligt, at man i en indendørssport lukker tilskuere ind. Det er bare ikke i orden ud fra et hensyn til mennesker generelt.

VM-slutrunden spilles i perioden 13.-31. januar.

Da kvindernes EM blev afviklet i Danmark i december, var det uden tilskuere på lægterne.