VM håndbold

Landstræneren tog snak med Mikkel Hansen - melder ham klar til VM

Mikkel Hansen har i et interview før jul udtalt, at han overvejede at melde afbud til VM i Egypten.

Et landshold uden en af verdens bedste håndboldspillere er selvsagt et svækket landshold.

Derfor var det en bekymrende udmelding, der tidligere mandag kom fra Mikkel Hansen.

I et interview med Jyllands-Posten udtalte Paris Saint-Germain-spilleren nemlig følgende:

- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, jeg ikke havde overvejet at melde afbud og ikke stadigvæk overvejer det – eller i hvert fald afventer information om, hvordan det skal afholdes, og hvordan arrangørerne i virkeligheden har tænkt sig at gøre det forsvarligt.

Interview lavet før jul

Det danske herrelandshold samledes søndag for at tage hul på forberedelserne til VM-slutrunden, som for Danmarks vedkommende begynder den 15. januar mod Bahrain.

Udmeldingen kom derfor bag på landstræner Nikolaj Jacobsen, der efter dagens træning tog en snak med Mikkel Hansen. Det viser sig, at interviewet er lavet før jul.

- Der er ikke noget i det, og da han er mødt op, har han jo også commited sig til at tage med til VM, siger Nikolaj Jacobsen til Ekstra Bladet.

- Der er ikke mere i den historie, end at Mikkel har overvejet det, og jeg tror da, at alle spillere har gjort sig den overvejelse.

Vil lukke 5000 tilskuere ind

På et pressemøde den 30. november fortalte den egyptiske sportsminister, Ashraf Sobhy, om planerne for det forestående VM.

Jeg tror, mange kan se tåbeligheden i at skabe utryghed ved at lukke 5000 mennesker ind

Bent Nyegaard, håndboldekspert

En af planerne var at få op mod 5000 tilskuere ind til VM-kampe.

- Vi ser på muligheder for at gøre ind- og udgang og muligheden for fysisk afstand så god og tryg som muligt, så vi kan sikre god opbakning til det egyptiske landshold, sagde han ifølge NTB.

Helt uforståeligt, siger ekspert

Den udmelding huer bestemt ikke landstræner Nikolaj Jacobsen.

- Det er nok den største bekymring. Jeg synes, det skulle afholdes uden. Det ville nok give den største tryghed for alle, sagde han søndag til TV 2 SPORT.

Udmelding fra det egyptiske sportsminister får også TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard til at måbe.

- Det giver overhovedet ikke nogen mening, siger han.

- Jeg tror, mange kan se tåbeligheden i at skabe utryghed ved at lukke 5000 mennesker ind. Herhjemme taler vi om, at man skal til at nynne i kirkerne. Det er helt uforståeligt, at de egyptiske arrangører tillader sig det her.

VM begynder den 13. januar og kan ses på TV 2's kanaler.